torstai 11. joulukuuta 2014

Tämän vuoden työt tehty!

Tänään oli joulukuun viimeinen lukuvastaanotto, lukemassa kävi sekä vanhoja tuttuja että uusia lukijoita. Paikalla oli myös Savon Sanomien toimittaja sekä kuvaaja, jotka tekevät juttua lukukoiratoiminnasta. Muutama lukijakin pääsi kertomaan kokemuksistaan sekä poseeraamaan kuviin Sylvin kanssa, totta kai. Juttu on luvassa lauantain lehteen.

Syksyn aikana on pidetty kahdesta kolmeen lukuvastaanottoa per kuukausi, lukijoita on ollut yhteensä 30. Oikein kivoja ja reippaita kaikki. Ja Makkara-kirjoja on kuunneltu aika monta kertaa... Syyslomaviikolla lukukoiran huoneessa oli yhtenä iltapäivänä avoimet ovet ja 82 henkeä kävi tapaamassa Sylviä. Syyskuussa kävimme myös Nilsiän kirjastossa kertomassa lukukoiran virasta.

Korviimme kantautuneesta palautteesta päätellen Sylvi on vuoden aikana innostanut monia, monia lapsia lukemaan ja kirjojen pariin sekä käymään kirjastossa. Hienoa!

Nyt siis voimme tyytyväisin mielin aloittaa joululoman, seuraava vastaanotto on vasta tammikuun puolivälissä. Lukuhommia ei kuitenkaan ihan kokonaan unohdeta, ja ensi viikolla on toivottavasti luvassa myös jännittävä kollegatapaaminen. Sen verran voidaan paljastaa, että kollegan nimi alkaa B:llä :) Raportointia luvassa, mikäli treffit onnistuu....

Nyt lukukoiraa väsyttää!


PS. Tässä linkki Savon Sanomien jutun verkkoversioon: 

6 kommenttia:

 1. Lepo kyllä ansaittu tuollaisen duunin jälkeen!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä sullon tiälä mukava ploki :) Ja mukavannäkösessä laamassa elelet.
  Tuo lukukoerahomma on tosj tärkee. Eekä se kaekille sovi. Niinku vaekka mulle. Ku oon kuulema liijjan vilikas ja suulas. Äet sano ettee saes lukijat suuvvuoroo jos minä oesin tuola.
  Kyllä oot huiluuruppeemas ansaenna. Raahallista joolunalusaekoo sulle ja muillehhii tytöelle sielä <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos, Iivari! Ja oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin. Toivottavasti joulupukki tuo paljon herkkuja!

  VastaaPoista
 4. No hipheijaa. Huomasin juuri, että olen mahdollisesti saanut uuden lukijan ja täytyi tulla vastavierailulle. Ihanaa, että teitä on tuollainen mäyrislauma ja olette niin rauhallisia, että toimitte ihan lukukoirina. Meillä lukukoirana olo ei toimisi, tai ehkä, jos Ossi olisi tainnutettuna:) Mukavaa, että olette ilmestynyt blogistaniaan. Terveiset Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta! Sen verran täytyy kyllä tarkentaa, että vain yksi kolmesta mäyriksestä on lukukoira, muista ei hommaan ole :) Terveisiä sinnekin!

   Poista