lauantai 19. marraskuuta 2022

Hyvästit

Sylvillä todettiin toissa viikolla muutoksia maksassa ja tällä viikolla jatkotutkimuksissa diagnoosiksi tuli maksakasvain. Sylvi ehti olla lukukoirana lähes yhdeksän vuotta: se oli saanut lukea yhdessä satojen (jopa tuhansien) lasten kanssa, päässyt kirjaston pr-koirana monenlaisiin tapahtumiin, seikkaillut museoissa, tavannut teatterilla Herra Hakkaraisen ja muuta Koirien Kalevalan väkeä ja osallistunut kahteen lukemisenedistämishankkeeseen.

Valitettavasti eläkepäivät loppuivat ennen kuin ehtivät kunnolla edes alkaa: Sylvin vointi huononi muutamassa päivässä ja perjantaiaamuna se ei jaksanut enää kuin nukkua. Eläinlääkärin vastaanottohuoneessa Sylvi nuolaisi kättäni vielä kerran aivan kuin olisi ymmärtänyt, että nyt on hyvästien aika, ja nukahti rauhallisesti ikiuneen. 

Kiitos kaikesta maailman paras Sylvi ja hyvää matkaa Tyynen luo 💔.  Elät muistoissa ikuisesti.

7 kommenttia:

 1. Lämmin osanottomme! <3
  Tämä päivitys täytyi lukea pari kertaa, että edes ymmärsi, mitä tämä tarkoittaa. Valtava järkytys ja suru. Kuinka nopeasti kaikki on taas laumassanne muuttunut. Sylvin veroista lukutaidonlähettilästä ei ole. Toivottavasti Sylvi ja Tyyne saavat siellä jossain taas vaellella yhdessä vailla kipuja. <3

  VastaaPoista
 2. Voi... tällaiset uutiset ovat niitä kamalimpia. Lämmin ja syvä osanottomme. Sylvi hoiti upeasti lukukoiran tehtävää ja vei tietoisuutta lukukoirista jopa isojen merien taakse. Hän edusti hienosti koko lukukoirien joukkoa. Ja oli tietysti tärkeä ystävä ja perheenjäsen. Paljon voimia kotiväelle näinä valtavan surun hetkinä.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
 3. Syvänlämmin osanotto suureen surruun! :( Sylvi säelyy meejjännii syvämmissä <3 Vaekka tiälä muampiällä onnii suurj suru, ni on sielä Tyynellä ja Sylvillä nyt yhessä lystijä <3

  VastaaPoista
 4. Lämmin kiitos kaikille osanotoista ja tämän blogin seuraamisesta. Sylvin poismeno aiheutti käsittämättömän suuren tyhjyyden niin kotona kuin kirjastossa. Toivottavasti jonain päivänä laumassamme on uusi lukukoira, joka jatkaa Sylvin perintöä.

  VastaaPoista
 5. Lämmin osanottoni suureen suruun <3
  Sylvin poismeno oli yllätys, en ole jaksanut aikoihin käydä lukemassa kavereiden blogeja.

  VastaaPoista