perjantai 10. huhtikuuta 2015

Saammeko esitellä: hyvinvointilähettiläs!

Lukukoira Sylvi sai kunnian ryhtyä Kuopion kaupungin hyvinvointilähettilääksi.
Hyvinvointilähettiläät (muut yllättäin ovat kaksijalkaisia...) mainostavat ja markkinoivat kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluita ja pyrkivät lisäämään kuopiolaisten hyvinvointia moninaisin tavoin.
Jos mikä niin lukeminen rentouttaa, lisää hyvinvointia ja poistaa stressiä. Ja kun lisätään lukuhetkeen vielä eläimen läsnäolon tuottama hyvä mieli ja ilo, voiko lukukoiraa parempaa hyvinvointilähettilästä ollakaan :)

Hyvinvointilähettilään työsarkaan kuuluu tässä tapauksessa innostaa paitsi lukemaan myös liikkumaan. Heti alkuun Sylvi haastaa kuopiolaiset - ja toki kaikki blogituttavuudetkin - kävelemään 30, 40 tai 50 km viikossa kevään ajan. Eikä noita kilometrimääriä tarvitse niin vakavasti ottaa, pääasia että liikkuu - ja vielä parempi, jos liikkuu hiukan enemmän kuin normaalisti. Varsinainen haaste löytyy täältä: Lupa innostua -Facebook-sivuilta. Tervetuloa mukaan!

Kuva: Suvi Pitkänen

Sylvin kävelytavoite on 50 km viikossa. Ei mitenkään mahdotonta, paitsi sitten kun työkiireet,  sadekausi tai laiskuus iskevät... Nyt ensimmäisellä viikolla lenkkejä on tullut ihan sopivasti: vielä kun huomenna kävellään töihin ja takaisin, sunnuntaina voikin vaikka loikoilla sohvalla.

Katsotaan siis mielenkiinnolla, mitä uusi pesti tuo mukanaan. Ja toivotaan kelvollisia kävelykelejä!


19 kommenttia:

 1. No jopas on uraputki! Onnea ja menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäyrikset tunkeuvat itsensä mieluusti kaikenlaisiin putkiin, toivottavasti täältä uraputkestakin löytyy kaikkea mielenkiintoista :)

   Poista
 2. Voi Sylvi, ku me ollaan susta niin otettuja ja ylpäköitä! On hianoo olla mäyräkoira, ku plokikamuna on Hyvinvointilähettiläs, joka toimii myäs Lukukoirana. Onnea ja menestystä! Huamenna mennään mäyräkoiratapaamiseen ja tallustellaan piiiiiitkä lenkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille, ihanhan tässä nolostuu. Mäyristapaamisessa oli varmaan huisketta ja hulinaa, toivottavasti maltoitte kävelläkin.

   Poista
 3. Mahtava homma tuo! Onnee paljo! :) Ylypee oon minnäe etton tuommonen plokikamu.
  Sullon tosj tärkeetä töetä sielä. Otetaan huaste vastaan. Suahaan myö ehken se 30km tääteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari! Mukavia kävelylenkkejä teille, jospa ne lumikinoksetkin pikkuhiljaa katoaisivat...

   Poista
 4. Hyvinvointilähettilään virka on tosi komea. Aika hurjan kävelymatkan oletta asettaneet tavoitteeksi. Me voitaisiin Ossin kanssa varovaisesti yrittää tuota 30 km viikossa. Tuo meidän metsälenkki olisi juuri rapiat 3,5 km ja siihen päälle pikkuisen, niin saataisiin 30 kilsaa täyteen. Katsotaan kuinka käy. Hyvinvointilähettiläälle nyt hirmuisesti terveisii. On komea virka. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän suuruudenhulluja ollaan, mutta eikös se niin kuin kuulu mäyräkoiran luonteeseen...? Terveisiä Ossilaan, hienoa kun osallistutte!

   Poista
 5. Párekin Palvelijatar11. huhtikuuta 2015 klo 17.46

  Kiitos haasteesta. Kyllä me varmaan se 30 km saadaan täyteen.
  Tuo kuva on kyllä tuhannen taalan laukaus, täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotaan kiitokset kuvaajalle! 30 km on selvästikin just mäyriksenmittainen matka:) Mukavia kävelykelejä teille!

   Poista
 6. Pitänee täälläkin pidentää lenkkejä... Hyvä haaste Sylvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on hyvä pidentää lenkkejä. Välillä voi sitten makoilla sohvalla :)

   Poista
 7. Kukapa olisi uskonut: 50 kilsaa tuli täyteen ekalla viikolla! Ja tosi monet ovat lähteneet haasteeseen mukaan, hyvä homma. Tästä jatketaan!

  VastaaPoista
 8. Oot kyllä aika peto Sylvi. En olisi arvannut että mäyräkoira lyhyillä jaloillaan noin pitkiä lenkkejä kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäyris kulkee, kun huvittaa. Sitten kun ei huvita, on ihan turha yrittää saada lenkille. Tähän on omistajan sopeutuminen :)

   Poista
 9. Onnittelut Sylvi hienosta uudesta tittelistä! Kyllä mekin yritetään täällä Äipän kanssa lähteä mukaan tuohon liikkumishaasteeseen. Aika paljon kävellään päivittäin, joten luultavasti tuo 50 km voisi meilläkin tulla viikossa täyteen. Mukavaa viikkoa toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja mukavaa, kun lähdette mukaan haasteeseen ja vielä kunnon kilometrimäärällä - hyvä Eka ja emäntä!

   Poista
 10. Hieno juttu! Onnea ja menestystä uudessa hommassa toivottelee Typy ja emäntä

  VastaaPoista