maanantai 18. toukokuuta 2015

Yksi, kaksi, kolme - kamera käy!

Taannoin mietittiin muutaman kirjastolaisen kanssa, voisiko lukukoira tehdä kirjavinkkausvideoita. Päätettiin, että kokeillaan, ja saatiin houkuteltua paikallinen media-alan opiskelija ja koiraharrastaja Janni ideaan mukaan. Haavena ei enempää eikä vähempää kuin kokonainen kirjavinkkisarja...

Tänään päästiin jo vähän testaamaan, miten homma toimisi käytännössä. Eipä aavistanut Sylvi aamulla, millainen tästä työpäivästä kehkeytyisi: tällä kertaa lukukoira sai touhuta kirjojen kanssa ihan ilman lukijoita. Ammattimaisesti silti.

Kuvaussessio kesti vähän yli tunnin, hauskaa oli mutta haasteellista. Samojen asioiden toistaminen monta kertaa peräkkäin vaati välillä aika tavalla houkuttelua ja lihapullilla lahjomista. Kaikki etukäteen suunnitellut pätkät saatiin kuitenkin kuvattua - ja lopulta mäyräkoira selvästi ilmoitti, että nyt on lihapullat syöty ja temput tehty.


Nyt sitten vain jännityksellä odotellaan, millaisen kokonaisuuden Janni saa aikaan. Ja jos hyvin käy, Sylvi pääsee vielä uudestaan poseeraamaan videokameralle.

10 kommenttia:

 1. Voi mahotonta, Sylvi, susta tuli myäs vilmitähti! Oot kyllä semmonen lahjakkuus, että eipä taija olla toista moista. Miljoonaziljoona muiskua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Olisihan se hienoa, jos tälläkin tavalla voisi innostaa lapsia kirjojen pariin. Katsotaan, miten homma etenee..

   Poista
 2. Hieno homma Sylvi! Nyt on plokikamuna oekee vilimitähti :) Ja tiälä kyllä palavottaan jo. Vuan oothan sinä kyllä nii kaanis ja viksu että ee toesta. Paljo muiskaaksija <3
  Meleko hyvän paekan oot keksinnä huiluutaavvolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, Iivari! Katsotaan nyt, miten filmitähden ura sopii mäyräkoiralle :) Onneksi kuvaaja ymmärtää, miten yhteistyötä tehdään ja tarvittaessa tarjoaa paitsi herkkuja myös sopivan lepopaikan. Ei hullumpaa.

   Poista
 3. Tyttö, olet tähti, mutta kyllä me tiedetään, ettet sinä ylpisty. Ja oikein hyvä, että osaat ilmoittaa, milloin pelleily riittää. Kunnon mäykky!

  VastaaPoista
 4. Oikeassa olet Aatu, että kunnon mäyris esiintyy just niin kaun kuin sitä huvittaa. Ei tässä nyt sentään mitään bordercollieita olla :) Mutta hyvät eväät auttavat jaksamaan...

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu Sylvi! Sinusta on kyllä moneksi; lukukoira, leffatähti...

  Kollegalta terkkuja!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista pitää tehdä niin kauan, kun intoa ja virtaa riittää :)
   Terveiset kollegalle!

   Poista
 6. Hianoo! Kai videot tulee tännekin katsottavaksi?

  VastaaPoista