tiistai 24. toukokuuta 2016

Monitoimitiistai

Kun on tehokas, saa yhteen lukukoiran työpäivään mahdutettua paljon. Tai ehkä kysymys on kasaantumisen laista, kuka tietää. Joka tapauksessa tänään oli varsinainen monitoimitiistai.

Heti aamusta kirjastoon saapui kehitysvammaisten ryhmä, joka halusi tavata Sylviä. Lukukoira kiinnosti, siitä kyseltiin kaikenlaista - ja tietenkin sitä haluttiin myös silitellä. Sylvi taisi puolituntisen aikana saada monta uutta ihailijaa, ja niinpä vähän lupailtiin, että voitaisiin joku päivä mennä vastavierailulle päiväkeskukseen, joka on ihan kirjaston naapurissa.

Silityssessiot jatkuivat myöhemmin päivällä: kaksi koululuokkaa tuli kirjastovierailuille ja myös niillä oli ollut toivelistalla lukukoiran tapaaminen. Ryhmät olivat menossa kirjastokäynnin jälkeen museoon, joten - yllätysyllätys - ne saivatkin kuunnella tarinaa Mammuttipiirakasta sekä tietenkin katsoa mammuttivideon. Ja taas oli silittelijöitä ja rapsuttelijoita lukukoiran huone täynnä.

Iltapäivällä oli vuorossa hiukan tylsempi osuus: kirjaston johtoryhmän kokous. Palaverin aikana Sylvi ehti hiukan torkahtaa, onneksi ei sentään alkanut kuorsata. Työpäivän lopuksi kuvattiin vielä  uutta videopätkää,  ja kauneusunet ottaneella  Sylvillä olikin taas täysi vauhti päällä. Lähiaikoina toivottavasti siis nähdään, mitä kaikkea Helmin ja Sylvin yhteisellä puistoretkellä tapahtui. Ainakin aurinko paistoi ihanasti ja retken lopuksi jäätelö maistui kaikille!

PS. Tämän silitys- ja fanituspäivän aikana oli  lastenosastolle saapunut ihailijapostia Sylville:
8 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar25. toukokuuta 2016 klo 8.33

  Jo onkin ollut vilkasta teillä! Sylvi taitaa olla Suomen silitellyin mäyräkoira ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen silitellyin mäyräkoira olisikin hieno titteli :) Vaan tiedä häntä.

   Poista
 2. Ihailen sinun jaksamistasi, Sylvi. Meikäpoika on ihan kuitti jo sen lukutunnin jälkeen, etenkin jos tunti päättyy tapaamiseen isomman lapsiryhmän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se isomman porukan tapaaminen aina eri asia kuin yksittäisten lukijoiden, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

   Poista
 3. Vaude, ku upee vanipostikortti, Sylvi. Nähtiiks me oikein, että sua vanitetaan jo ihan Amerikassakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maine on kiirinyt jo melkoisen kauas... kukapa olisi uskonut :)

   Poista
 4. Faniposti on aina tervetullutta lukukoiralle. Melkoisen työntäyteinen päivä sinulla kyllä oli mutta hyvinhän sinä hommasi jaksat varmasti hoitaa. Terveisiä jo lomalle jääneeltä kollegaltasi ja sen siskolta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtaa riittää ainakin toistaiseksi, hommat on niin mukavia ja palkitsevia. Terveisiä lomailijoille!

   Poista