perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pistäydyttiin Puijonsarven palvelukodissa

Välillä lomallakin on tarjolla työkeikkoja - ja niistähän ei tietenkään kieltäydytä, jos Sylvin mielipidettä kysytään. Taisi lomaileva lukukoira pikemminkin olla jo vähän kyllästynyt joutenoloon, ainakin hyvin innokkaasti oli taas lähdössä hommiin...

Vierailupyyntö tuli Puijonsarven palvelukodista, jossa olemme Sylvin kanssa käyneet kerran aikaisemminkin.  Ja se oli niin mukava visiitti, että mielellään lähdettiin uudestaankin.

Suuntasimme siis keskiviikkoaamuna Puijonsarveen. Paikalla oli kymmenkunta henkeä, muutama asukas oli jo ennestään tuttu mutta suurin osa ihan uusia kasvoja. Aluksi  kyseltiin Sylvistä ja lukukoiran työstä kaikenlaista; Sylvin lempiruoka, ikä ja laumakavereiden nimet kiinnostivat kovasti. Sitten rapsuteltiin ja siliteltiin koiraa - joka puolestaan jakeli nuolaisuja useampaankin nenänpäähän ja kämmenselkään.

Ja kun kerran lukukoira oli kylässä, toki muutama lukijakin löytyi porukasta. Tällä kertaa luettiin runoja ja Mauri Kunnaksen Tassulan tarinoita. Sylvistä haluttiin myös kaverikuva pehmokoira Pupen kanssa, mutta Puppe taisi olla hiukan ujo poseeraamaan...


Sylvistä pidettiin kovasti ja sitä kehuttiin moneen otteseen "hienoksi koiraksi". Ihan kaikki eivät kuitenkaan uskaltautuneet koiraa tapaamaan vaan ihmettelivat sitä turvallisesti ikkunan takaa.

Kaiken kaikkiaan Puijonsarven vierailusta jäi taas hyvä mieli - ja mikä parasta: Sylvi oli ollut ilmeisen mieluinen ja tärkeä vieras. Huhut kertovat, että lukukoirasta puhuttiin vielä seuraavanakin päivänä...


(Kuvat: Suvi Pitkänen)

10 kommenttia:

 1. Hienoa, Sylvi! Palvelutaloissa ja sen sellaisissa niin tykätään koirista, että silityksiä ja rapsutuksia tulee kuin automaatista. Hyvä idea, että siellä voisi olla myös lukukoirana. Taidanpa ehdottaa sitä seuraavalla kaverikoirakeikalla.
  Puppe näyttää vähän järkyttyneeltä, ihan kuin epäilisi valta-asemansa olevan vaarassa. Fiksuna tyttönä sinä varmaan kerroit sille olevasi vain satunnainen vierailija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa yhdistää kaverikoiran ja lukukoiran virka, jos vain on innokkaita lukijoita paikalla. Toimii!
   Ja onneksi Puppe pääsi meidän lähdettyämme takaisin tv-koiran virkaan - ja kaiken keskipisteeksi :)

   Poista
 2. Olet tehnyt taas erinomaista työtä jakamalla hyvää mieltä ihmisille! Ja ehkä ne ikkunan takaa kurkkivatkin jo ensi kerralla uskaltautuvat ikkunan toiselle puolelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvää mieltä tuli puolin ja toisin - ja toivottavasti myös sinne ikkunan taakse. Ehkä tosiaan seuraavalla kerralla joku on taas hiukan rohkeampi, mutta voihan toki lukukoiraa seurata myös hiukan kauempaakin, ei Sylvi siitä loukkaannu.

   Poista
 3. Hienoa Sylvi, että olet taas päässyt töitäkin tekemään. Uskon kyllä, että sinusta juteltiin pitkään ja hartaasti. Niin tärkeitä tuollaiseet tapahtumat ovat. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli käydä keikalla kesken loman, lukukoiran vastaanotot kun jatkuvat vasta syyskuun alussa. Mutta onneksi lomallakin on kaikenlaista puuhaa, niin ei ehdi kyllästyä. Ehkä :)

   Poista
 4. Ihanaa ja tärkeää työtä teet kyllä Sylvi! :)

  VastaaPoista
 5. Takkuulla on puhuttu vielä seoroovalla viikollahhii. Oot varmaan ollunna mitä mieleesin vieras.Kyllä tiet hyvvee ja arvokasta työtä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että juttua on riittänyt useammaksikin päiväksi. Ainakin silloin, kun ovat saaneet tuon kovasti toivotun Puppe & Sylvi -kuvan :)

   Poista