keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Juhlahumua

Itsenäisyyspäivän juhlinta aloitettiin jo eilen, kun kirjastoissa eri puolilla Suomea järjestettiin etkot. Ja totta kai myös Kuopion kaupunginkirjastossa oli juhlatunnelmaa aamusta iltaan.

Tarjolla oli monenlaista ohjelmaa: nukketeatteria, musiikki-ja tanssiesityksiä ja tietenkin myös yhteinen juhlamaljan nosto satavuotiaalle Suomelle. Sylvillä oli iltapäivällä oma juhlavastaanotto lukuhuoneessa, rapsuttelijoita riitti ja muutama lapsi halusi myös lukea lukukoiralle.

Kuva: Vicente Serra

Lukuhuoneen vieressä oli pinssityöpaja, jossa sai tehdä nimen omaan etkoja varten suunnitellun Sylvi-pinssin. Tuota sesonkituotetta oli toki muillekin jaossa,  ja se koristi aika monen kirjastolaisen juhla-asua. Ja kuten tarkkasilmäinen huomaa, myös kirjastotoimenjohtaja sekä hyvinvoinnin edistämisen johtaja kättelivät kirjaston asiakkaita asianmukaisesti koristautuneina.

Kuva: Vicente Serra
Normaalisti Sylvi oleskelee vain työhuoneissa, aulassa ja lukuhuoneessa, mutta nyt juhlan kunniaksi se sai kulkeskella sinivalkoinen juhlarusetti kaulassa eri puolella kirjastoa ja seurata ohjelmaa. Sylviä kiinnosti etenkin hypnoottinen munniharppuesitys sekä Minna Canth -jättinukke. Yllättävän hyvin se jaksoi juhlahumua, välillä käytiin hetki levähtämässä työhuoneessa ja sitten taas jatkettiin. Mutta kun kotiin päästiin,  Sylvi ei sohvalta juurikaan enää liikahtanut. Juhliminen on rankkaa...

Sylvi sai jo eilen monia itsenäisyyspäivätoivotuksia, mutta hienoin tervehdys saapui tänään Tanskasta  Sylvin kasvattajalta Susannelta: "Tillycke Finland!".

Kuva: Susanne Staal


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia: