sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Voihan välilevytyrä

Viikko sitten lauantaina Sylvi alkoi kulkea omituisen jäykästi eikä halunnut lähteä pidemmälle lenkille. Illan mittaan takajalkoihin alkoi tulla lieviä halvausoireita ja siinä vaiheessa arvattiin jo, mistä on kyse. Koira häkkiin lepäämään ja soitto luottoeläinlääkäreille, jotka molemmat antoivat saman etädiagnoosin: Sylvillä on hyvin todennäköisesti välilevytyrä ja hoito-ohjeena totaalinen häkkilepo ja särkylääkekuuri.

Sunnuntaina tilanne jatkui samanlaisena: pikaulkoilutuksen aikana Sylvi otti muutaman askeleen, mutta varsinkin toisessa takajalassa hermopuutosta sen verran,  että se laahasi perässä etenkin liikkeelle lähtiessä. Mutta koska Sylvi kuitenkin pystyi ottamaan muutaman askeleen, päätettiin että aloitetaan konservatiivisella hoidolla ja katsotaan, helpottuvatko oireet parissa päivässä. Luottolääkärit saivat videopätkiä Sylvin ulkoilusta ensimmäisinä päivinä aamuin illoin ja etäpäivystys toimi lähes 24/7. Varauduttiin kuitenkin siihen, että jos Sylvi alkaa mennä huonompaan suuntaan, leikkaus on ainoa vaihtoehto.

Jo maanantaina Sylvin liikkuminen oli selvästi parempaa. Missään vaiheessa Sylvi ei ole vaikuttanut kivuliaalta eikä arastellut nostamista tms, mutta särkylääkettä annettiin useampi päivä varmuuden vuoksi. Ja onneksi alkuviikko oli etätöitä, joten potilasta oli mahdollista seurata pitkin päivää. Muutaman päivän kuluttua takajalkojen liikkeet olivat jo palautuneet lähes normaaleiksi. 

Nyt viikon kuluttua tilanne on hyvä: toipuminen etenee hyvin ja toivotaan, ettei takapakkia enää tulisi. Häkkilepoa jatketaan edelleen useampi viikko, ja se alkaa Sylvin mielestä olla jo todella tylsää. Öisin toipilas sentään pääsee makuuhuoneeseen nukkumaan: koko porukka nukkuu lattialla patjalla, jotta riskiä sänkyyn/sängystä hyppäämisestä ei ole. Välillä myös etätyöpiste siirtyy lattiatasoon. 

Toivotaan, että toipuminen etenee edelleen hyvin. Sylvi on saanut runsaasti rapsutuksia, silityksiä ja parantavia toivotuksia ja ajatuksia. Toivottavasti ne auttavat!10 kommenttia:

 1. Voe ee...selekävaeva on kyllä kurja vaeva! :( Onneks on oereet ruvenna helepottammaan. Tiältä laetettaan paljo paranemistoevotuksija ja ruaputuksija ihanalle Sylville että paranis jootuin ihan kuntoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista! Vointi on jo oikein hyvä, toivottavasti ei tule takapakkia.

   Poista
 2. Pikaista paranemista ja tsemppiterkkuja täältä meiltä! Toivottavasti tulet nopeasti kuntoon.

  Hippu, Myttö ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovasti tekisi jo mieli liikkeelle ja työhommiin, mutta vielä pitää malttaa lepäillä.

   Poista
 3. Runsaasti hyviä parantavia voimia jatkuvana virtana täältä meiltä ihanalle Sylville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kaikki toivotukset ilahduttavat ja parantavat toipilasta.

   Poista
 4. Voi Sylvi-parka. <3 Paranemistoivotuksia!
  Kohtalotoveri Lucy tsemppaa, että häkkilevosta on mahdollista toipua ihan ennalleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vointi alkaa olla jo ihan normaali, mutta vielä pitää malttaa pysyä aloillaan. Häkkilepo tylsistyttää kovasti, mutta ei auta....

   Poista
 5. Toivottavasti paraneminen jatkuu hyvin eikä tule takapakkia paranemiseen. Paljon paranemistsemppejä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein hyvältä vaikuttaa nyt. Yritetään malttaa olla vielä levossa ja sitten aloittaa liikkuminen varovasti - siinäpä haastetta toiminnanhaluiselle koiralle....

   Poista