maanantai 19. maaliskuuta 2018

Työtä ja hupia

Nyt kasaantui useampi lukukoirakeikka viikon sisälle, mutta se oli Sylvin mielestä vain ihanaa. Sylvi on aina valmiina lähtöön, ja etenkin, jos tietää pääsevänsä töihin.

Sunnuntaina Sylvi oli vieraana kauppakeskus Matkuksen Kirjoja ja tarinoita -tapahtumassa. Pieniä ja vähän isompiakin rapsuttelijoita riitti, ja muutama lapsi innostui lukemaankin. Palkaksi Sylvi sai pussillisen herkkuja alakerran Mustista ja Mirristä, niistä riitti syötävää kavereillekin. Herkkujen lisäksi lahjapussista löytyi myös lelu, josta Sylvi yllättävästi innostui. Normaalisti lelut eivät täällä huushollissa kiinnosta, mutta ehkä omalla työllä ansaittu lelu on eri asia...

Maanantaina suuntasimme kirjaston kirjavinkkarin matkassa Kurkimäen koululle. Kaikki eka- ja tokaluokkalaiset pääsivät tapaamaan Sylviä, ja kymmenen arvalla valittua onnekasta saivat myös oman lukuhetken. Tuossa koulussa todellakin innostetaan oppilaita lukemaan - ja tulokset huomaa. Hieno homma!

Tiistaina jatkettiin kirjavinkkarin kanssa Kurkimäessä, nyt Sylvi oli vieraana kirjaston puolella, missä pyörähti päiväkoti- ja eskarirymiä lukukoiraa tapaamassa. Myös isompia koululaisia tuli kirjastoon kirjastotunninsa aikana - mikä yllätys, kun paikalla olikin myös kirjastokoira!Torstaina oli ihan normaali lukukoirapäivä Jynkän lähikirjastossa. Hyvin on riittänyt lukijoita tänä talvena sielläkin, ja luvassa vielä kaksi vastaanottoa ennen kesälomaa.

Työn vastapainoksi viikonloppuna keskityttiin oleiluun ja ulkoiluun. Lauantaina aloitettiin Sylvin ja Hilman kanssa vihdoin viimein hiihtokausikin. Kyllä kelpasi kiitää jäätietä ja moottorikelkkauria pitkin. Ja sunnuntaina mentiin jäälle kävelemään koko lauman kanssa; lunta riittää edelleen, kuten kuvasta näkyy...1 kommentti: