tiistai 3. maaliskuuta 2020

Saima saapui!

Joskus asiat tapahtuvat nopeasti ja suunnitelmat muuttuvat ykskaks. Seuraavan pennun hankintaa on pohjustettu pitkään ja sopiva kasvattaja löytyi Ruotsista - pennun vanhempien selkäkuvaus-vaatimuksista ei tingitä, vaikka pentu sitten pitäisikin hakea kauempaa. Kasvattajan kanssa on viestitelty puolin ja toisin, ja sopiva pentue voisi olla tulossa ensi kesäksi. 

Mutta pari viikkoa sitten soi puhelin. Hilman ja Sylvin kakkosomistaja kertoi, että nyt olisi Kennelliiton pentulistoilla juuri sopiva, ihan kohta  luovutusikäinen narttupentu. Ja kuinka ollakaan: selkäkuvatut vanhemmat ja emä tuotu Suomeen samasta kennelistä, josta pennun ottamista suunnittelin, pentu olisi siis emän puolelta Sylvin sukua. Ei siis auttanut muu kuin tuumata hetki, soittaa kasvattajalle ja kysellä pennuista vähän tarkemmin - ja seuraavana viikonloppuna ajella katsomaan pentua. 

Viikon ajan sulattelin ajatusta siitä, että uusi pentu saapuisi jo nyt, vaikka Tyynen lähdöstäkään ei olla vielä toivuttu, ja samalla järjestelin työhommia niin, että voisin pitää muutaman päivän lomaa ja  tehdä lyhyempiä työpäiviä loppuviikon. Ja äkkiä olikin sunnuntai ja Saima haettiin kotiin.


Saima on kotiutunut nopeasti. Hilma teki heti tiettäväksi, että uusi laumanjäsen ei voisi vähempää kiinnostaa, ja mieluiten pysyttelee vähän kauempana pennusta, mahtuu kyllä samalle sohvalle ja sänkyyn, kun pakko on.  Sylviä pentu kiinnostaa enemmän, mutta liian innokkaat lähestymisyritykset torpataan murinalla. Saima jättää Hilman suosiolla rauhaan, mutta Sylvi on sen mielestä maailman ihanin koira. Uskollisesti se seuraa idoliaan ja yrittää vaivihkaa ujuttautua ihan viereen nukkumaan.


Pennulle kaikki on uutta ja ihmeellistä, ja aika jännittävää on myös pennun kanssa eläminen pitkästä aikaa. Huushollissa piti tehdä penturaivaus: suojata sähköjohdot ja nostaa kaikki lattialla lojuvat tavarat pois pennun ulottuvilta. Kaikki asiat pitää opettaa alusta asti - miten talvipentu ikinä oppii sisäsiistiksi...? Mutta pentukurssille on jo ilmoittauduttu - ja jossain kaukaisuudessa toivottavasti häämöttää lukukoiran ura. Ainakin Saimalla on siihen hommaan paras mahdollinen mentori.

11 kommenttia:

 1. Onnea uudesta pennusta! Kylläpä hän on kaunis <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa, Saima! Kylläpä voi mäyräkoiranpentu ollakin söpö! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koiranpennut ovat aina söpöjä ja mäyräkoiranpennut vielä ihan omaa luokkaansa ...

   Poista
 4. voi mikä ihanuus! ja niin söpö tuo eka kuva. jostain syystä karkeakarvaiset on miusta niin hurmaavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, karkeakarvaiset mäyräkoirat ovat varsinaisia hurmureita...

   Poista
 5. Miten suloinen Saima onkaan! Tervetuloa joukkoon mukaan. Kovin tutulta kuulostaa nuo asiat, jotka pitää huomioida, muistaa ja hoitaa, kun pentu tulee taloon. Meilläkin kun eletään vielä pentuaikaa.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllähän tämä pentuaika on melko eksoottista kun edellisestä kerrasta on jo lähes kahdeksan vuotta. Pennut ovat söpöjä ja ihania, mutta...

   Poista