tiistai 19. huhtikuuta 2022

Pääsiäislomaa 
Pääsiäislomaa vietettiin mökillä kolmeen pekkaan Sylvin ja Saiman kanssa, Hilma on edelleen putkiremonttievakossa kakkosomistajansa luona. Onneksi Hilma viihtyy evakkolaumassa oikein hyvin; kuten tarkkasilmäiset huomasivat parin viikon takaisesta postauksesta, Hilma piipahti tuolloin mökillä, mutta vieraiden tehdessä lähtöä se ei suinkaan ilmoittanut jäävänsä mökille kotilauman kanssa vaan riemusta kiljuen säntäsi lähtevään autoon. Katsotaan, missä vaihessa kevättä Hilma kotiutuu, mutta toistaiseksi mennään näin hajautetusti.

Mökillä oli lunta vielä yllättävän paljon. Aamuisin oli sen verran hankikantoa, että päästiin jäälle kulkemaan. Pysyteltiin tiiviisti rannan tuntumassa, ja vaikka kauempana näkyi moottorikelkkailijoita, ei uskallettu lähisaariakaan kiertämään. Keskemmällä näytti olevan myös sen verran vettä jään päällä, ettei senkään vuoksi kiinnostanut lähteä kauemmas kuljeskelemaan. Rantalenkki riitti meille hyvin. 

     

Sylvi sai kulkea lenkeillä mukana, mutta ihan ominpäin sitä ei vielä päästetty juoksentelemaan. Onneksi houkuttelevin jänisaika näytti taas olevan takanapäin, joten Saima sai olla myös pihalla vapaana. Pihalla riittikin tutkittavaa: saunan takaa löytyi kuollut pyy, jonka Suuri Metsästyskoira suurena aarteenaan kuljetti mökin portaiden eteen. Onneksi mäyräkoira ei sentään syönyt sitä, vaan pyyparka päätyi tunkiolle villimpien syöjien ruoaksi. Sisätiloissakin Saimaa kiinnosti, mitä ulkona tapahtuu, joten se mielellään asettautui pitkäksikin aikaa oman Avara luonto -ohjelmansa ääreen...

Kuten hyvään lomaan kuuluu, lukemista oli mukana mukava pino: dekkareiden vastapainoksi vähän Savonia-lukemistoakin. Herkkuihin panostettiin, suklaata oli tarjolla munina ja levyinä ja koirille oli hankittu pussillinen lampaankorvia. Herkut tekivät hyvin kauppansa, mutta onneksi eivät loppuneet kesken. Ja kun mökillä nukutti taas erityisen hyvin, pääsiäisloma oli meille kaikille Loma isolla ällällä.
2 kommenttia: