sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Hankekuulumisia ja näyttelymatkaajia

Syksyllä alkanut  Lukukirjo-hanke jatkuu taas! Pyörön koulun työpajojen piti alkaa jo tammikuussa, mutta koronatilanteen vuoksi aloitusajankohtaa jouduttiin siirtämään useampaan kertaan. Ja nyt voidaan todeta että olikin ihan hyvä, että työpajoja piti siirtää, ei tarvinnut Sylvin sairausloman takia perua mitään.  Sanataideohjaaja Riikkamaria aloitti oman osuutensa luokkien kanssa jo toissa viikolla ja Sylvi pääsi mukaan tällä viikolla. 

 
Sylvi oli tosi onnellinen, kun pääsi taas töihin, ja lukukoiran sairauslomaltapaluu huomiotiin peräti Itä-Suomen uutisissa! Ensimmäinen työpaja oli kolmos-kuutosluokkalaisille ja kaikki olivat innoissaan, kun saivat lukea Sylvin kanssa. Tässä luokassa on usein mukana myös opettajan oma koira, ja oppilaista huomasikin, että he kaikki olivat tottuneita koiriin. Kaikki sujui oikein mallikkaasti ja ensi viikolla hanke jatkuu eka-tokaluokkalaisten kanssa.

Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin mökille lämmittämään tupaa vieraita varten. Illalla saapuivat etelän vieraat, joista osa jatkoi aamulla varhain matkaa Kajaanin koiranäyttelyyn. Etukäteen hiukan mietittiin, miten yöpyminen onnistuu, kun porukassa oli kaksi ihan vierasta koiraa (bullmastiffeja), mutta ihan turhaan epäiltiin. Kun ensimmäiset tulijat olivat tuttua laumaa, vieraatkaan eivät herättäneet sen kummempaa mekkalaa, ja niin omat kuin vieraatkin koirat käyttäytyivät mallikelpoisesti. Kyllä mökkiin ainakin 11 koiraa mahtuu yöpymään ja mäyräkoiria olisi voinut olla vielä ainakin puoli tusinaa lisää. 

Lauantaina kun näyttelymatkaajat esittäytyvät kehässä, muu porukka nautti aurinkoisesta kelistä jäällä ja muustakin mökkielämästä. Kun ulkona sai juosta vapaasti, oli sisällä varsin tyytyväistä ja rauhallista porukkaa. 

 

Kavereiden kanssa oli kivaa, mutta kun vieraat lähtivät, olivat mäyräkoirat melkoisen uupuneita. Onneksi sunnuntaina ehti vielä nautiskella hetken omasta rauhasta ja auringonpaisteesta ennen arkeen paluuta.


4 kommenttia:

 1. Voi mikä ilouutinen, että Sylvi on kuntoutunut ja jo töissäkin! Jatkuvaa terveyttä ja onnellisia lukukeikkoja ihanaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täälläkin ollaan kovin iloisia siitä, että Sylvi parani niin nopeasti ja pääsi takaisin töihin.

   Poista
 2. Hieno uutinen, että Sylvi on päässyt taas työn ääreen. Sitä on varmasti kaivattu ja ikävöity kovasti sen sairausloman aikana.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika kävi toipilaalle pitkäksi... Nyt sitten entistäkin tyytyväisempänä (jos mahdollista) töissä!

   Poista