perjantai 2. syyskuuta 2022

Töitä ja fanipostia

 

 
 
Kesälomat on pidetty ja myös lukukoira on palannut takaisin töihin. Lauantaina aloitettiin lukuvastaanotot kirjastolla ja torstaina oli Lukukirjo-hankkeen syksyn ensimmäinen työpaja. Työpajat ovat ennestään tutulla koululla, mutta nyt vuorossa olivat taas uudet 5.-6 -luokan oppilaat. Ja tämä porukka onkin täynnä mäyräkoirien ystäviä: kun käytiin läpi esittelykierrosta, lähes kaikilla oli mäyräkoira kotona, mummolassa tai tädin luona! 
 
Lukukirjo-hanke jatkuu ensi kevääseen asti, mutta eivät hankehommat vielä siihenkään lopu. Keväällä oli kirjastoille ylimääräinen haku lukemisenedistämishankkeisiin ja kuinka ollakaan, saimme rahaa vielä seuraavaan hankkeeseen. Lukuvimma-hanke jatkaa nykyisen hankkeen pohjalta, mutta hiukan uusin tavoin, koska kohderyhmänä ovat seiskaluokkien erityisoppilaat.  Lukukoiralle on siinäkin porukassa kysyntää. Toki nyt täytyy huomioida, että Sylvi on jo seniori-ikäinen eli hanke on suunniteltu niin, että työpajat voi toteuttaa myös ilman lukukoiraa. Mutta ainakin vielä Sylvi on täysin työkykyinen ja erittäin innokas olemaan töissä ja oli taas ihan parasta, kun kesätauon jälkeen pääsi töihin.

Lukukoiran työsyksy alkoi mukavalla yllätyksellä, kun lukukoiratoiminnan Grand Old Lady Raisa Alameri lähetti meille postia. Kirjekuoressa oli pino hienoja postikortteja, joissa on lukukoira-aiheinen runo. Niitä kelpaa syksyn mittaan jakaa lukijoille!
2 kommenttia:

  1. Hienoa, että työt ovat taas alkaneet. Mukavia kuunteluhetkiä ja kaikkea kivaa syksylle toivottaa Hippu, Myttö ja emäntä

    VastaaPoista