keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Ja sitten saunaan!

Mikä on mökki-illan kohokohta? No sauna tietenkin! Sylvi on viihtynyt saunanlauteilla jo pienestä pitäen, eikä innostus ole ainakaan vähentynyt, päinvastoin...

Harmillista kyllä ei ole mitään muistikuvaa siitä, miten Sylvin saunaharrastus alkoi. Oppi ei tullut ainakaan lauman muilta koirilta, sillä niitä ei saunominen kiinnosta. Todennäköisesti siis Sylvi pentuna parkkeerasi saunan oven taakse odottamaan, että saunojat palaisivat, ja kerran sitten kokeiltiin, haluaisiko se tulla ihan löylyihin asti. Halusihan se, eikä todellakaan ollut mitään kiirettä pois lauteilta.

Nykyään Sylvi asettautuu usein saunan oven liepeille jo siinä vaiheessa, kun saunaa aletaan lämmittää. Ja kun saunaan vihdoin päästään, Sylvi on ensimmäisenä pyrkimässä ylälauteille. Mikäs sen parempaa kuin ojentautua täyteen pituuteen (ja viedä mahdollisimman paljon tilaa muilta kylpijöiltä) ja nauttia lämmöstä. Ei haittaa, vaikka ulkona sataa vettä tai räntää, saunassa tarkenee!


Kovimpien löylyjen ajaksi Sylvi poistetaan saunasta, mutta yleensä se pääsee saunaan vielä uudestaan, parhaassa tapauksessa jopa kolme kertaa. Mökillä Sylvin saunarituaaleihin kuuluu myös ulkona vilvoittelu kylpijöiden seurassa ja kesäaikaan uimareiden vahtiminen laiturilla.  Jos tarjolla on hyvä hiekkaranta,  Sylvikin saattaa innostua uimaan.

Sylvi on saunonut monessa saunassa ja lukuisissa saunaporukoissa. Mökkinaapurin saunassa on kylpykaveriksi saatu kissakin. Savusaunaa Sylvi on saanut tähän asti ihailla vain ulkoa päin, mutta ehkä joku kaunis kesäilta saunotaan sielläkin.

Kuten sanottua: saunominen kruunaa mökkipäivän - ja saunan jälkeen sohvalla nukkuu hyvin tyytyväinen ja onnellinen mäyräkoira...


6 kommenttia:

 1. Sylvi,sinä osaat nauttia elämän tarjoamista iloista täysin palkein. Minä en ole lämpimän ystävä, helteillä en suostu liikahtamaankaan vaan etsiydyn varjoon. Peiton allakaan en viihdy paria minuuttia pitempään. Olen selkeästi talvikoira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, täällä koko lauma on varsinaisia auringonpalvojia! Ja talvella viihdytään peittojen alla... Mutta meitä on joka lähtöön, eikä kaikkien tarvitse tykätä samasta, onneksi. On siellä lauteillakin enemmän tilaa, kun muut tajuavat pysyä poissa :)

   Poista
 2. Sauna on kylmän ja sateisen päivän pelastus! Me käydään tosin yleensä vain yksissä löylyissä ja sitten rentoudutaan pukuhuoneen puolella sen jälkeen, mutta mukaan on aina päästävä. :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa että Sylvi tykkää saunoa :D!

  VastaaPoista