lauantai 8. lokakuuta 2016

Täyden kympin lomalauma

Tämä viikko on vietetty laumanvartijan pestissä eteläisessä Suomessa. Tällä kertaa lomalauma on koostunut erivärisistä ja -kokoisista parrakkaista: on kääpiömäyräkoiraa, kaniinimäyräkoiraa, kääpiösnautseria ja suursnautseria vaikka muille jakaa. Onneksi ei kuitenkaan ole tarvinnut jakaa, vaan yhteiselomme on sujunut kaikinpuolin mallikkaasti.


Kymmenen koiran kanssa aika ei käy pitkäksi, lenkkeilyynkin kuluu päivässä useampi tunti, kun metsään ei todellakaan mennä yhtenä laumana. Mutta onneksi on ollut mitä hienoin syyssää ja auringonpaistetta on riittänyt jokaisena päivänä. Voisi olla hiukan toisenlainen tunnelma, jos koko viikon olisi satanut kaatamalla ja huushollissa leijuisi jatkuvasti märän koiran haju....

Tottelevaisia ja kuuliaisia koiria on helppo hoitaa, etenkin kun kaikki koirat tulevat hyvin toimeen keskenään.  Viimeistään illansuussa ne kerääntyvät kasaksi sohvalle, kylki kylkeen kavereiden kanssa. Onneksi suursnautserit eivät sentään pyri samaan petiin, silloin loppuisi tila kesken - tai ehkä mäyräkoirat vain asettautuisivat toiseksi kerrokseksi jättiläisten päälle.


Hoitopesti loppuu maanantaina, sitten palaamme oman lauman kanssa kotiin ja arkeen. Tähän suurlaumaan on jo niin totuttu, että tuntunee omituiselta elellä taas vain kolmen koiran kanssa.

10 kommenttia:

 1. Komeita, pieniä, suuria parrakkaita.
  On siinä parroissa putsaamista aterioiden jälkeen, eikös?
  Oivoi, meilläkin on ollut parrakas, kääpiösnautseri. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oma lukunsa on suursnautseri ja vesikuppi :) Jos ei heti ole partapyyhkeen kanssa paikalla, koko huusholli lainehtii...

   Poista
 2. Onpa siinä partaa parran perään! Hauskaa, että on noin sopuisaa, että voi kylki kyljessä maata. Ja luultavasti, jos tila ei muuten riittäisi, niin mäykyt makaavat mielellään vaikka toisten päällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasassa on mukavan lämmintä ja pehmeää - ainakin mäyräkoirat arvostavat!

   Poista
 3. On siinä hommaa, 10 koiraa! Mulla on tän yhdenkin kanssa ihan riittävästi! Peukut sulle!
  Tuo unikuva on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aiika monta kertaa päivässä piti laskea ja varmistaa, että kaikki 10 pysyvät mukana :) Mutta kaikin puolin mukava lomalauma, vaikka hommaa olikin.

   Poista
 4. Onpas siinä soma nukkuva koirakasa! Kiva, kun otitte käppänän mukaan, niin ei senkään tarvitse yksin nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käppänä viihtyi tiiviisti mäyristen seurassa, myös sängyssä. Hupaisa tapaus, vaikkakin aika pitkäkoipinen :)

   Poista