keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Vietettiin satupäivää

Eilen oli paitsi Sadun nimipäivä myös valtakunnallinen Satupäivä, ja sen kunniaksi tehtiin Sylvin kanssa lukukoirakeikka Jynkän lähikirjastoon. Tämä oli jo kolmas kerta tuossa lähikirjastossa; välillä on mukava lukukoirailla myös muualla kuin pääkirjastossa, ja kun lukijoita näyttää Jynkässäkin riittävän, voi siitä tulla meille ihan vakiokohde.

Satupäivään osui myös uusimman Canis-lehden ilmestyminen. Lehdessä ei kylläkään ollut satuja, mutta päivän teemaa hipoen monen sivun juttu lukukoiran kouluttamisesta, esimerkkikoirana Sylvi. Lukukoiratoiminta saa nyt mukavasti julkisuutta, kun uudet laatusuositukset ovat tulollaan.
Valtakunnalliset lukukoiratoiminnan laatusuositukset julkistetaan siis marraskuussa Mikkelin kaupunginkirjaston lukukoiraseminaarissa. Sinne kaikki asiasta kiinnostuneet! Tilaisuudessa esitellään paitsi kirjastojen uudet lukukoirasuositukset myös tulossa oleva Kennelliiton  lukukoirien koulutus- ja testausmalli. Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu sekä kirjavinkkausta, siis lukukoiratoimintaa mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Ja kahvitauolla pääsee vielä tutustumaan seminaarin päätähtiin eli mikkeliläisiin lukukoiriin.

Toivottavasti uusien suositusten myötä lukukoiratoiminta saa entistä enemmän näkyvyyttä ja - ennen kaikkea - yhä useampi hyötyy lukuvastaanotoista ja innostuu lukemaan!

5 kommenttia:

 1. Kyllä, te lukukoirat teette arvokasta tyätä. Muiskuja ropisee meikämäykyiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi kollegoja näyttää riittävän ympäri Suomea :)

   Poista
 2. Lukeminen on niin tärkeä homma, että on tosi hyvä kun sinä Sylvi ja kumppanit teette tuota työtä! t.Eka

  VastaaPoista
 3. Kukapa ei tahtoisi lukea, kun on tuollainen suloinen mäykky vieressä kuuntelemassa! :)

  VastaaPoista