keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Lukuhaaste: kirja, jonka nimessä on vähintään neljä sanaa

Tällä kertaa sukelsimme Sylvin kanssa Maria Kuutin kirjoittamien Anna ja Elvis -kirjojen maailmaan. Anna ja Elvis ja vaahtokarkkivakooja -kirjassa ollaan turisteina Tampereella. Annan ja Elviksen lisäksi mukana reissussa ovat Annan mummo ja Elviksen isä.Kirjassa on huumoria, vauhtia ja seikkailua: kieputettiin päät sekaisin Särkänniemen laitteissa, tehtiin agenttitesti vakoilumuseossa ja käytiin Vapriikissakin. Ja lopuksi selvitettiin myös salaperäisen valepukuisen miehen arvoitus. Sylvi arvosti kirjassa etenkin Elviksen piirtämää mammutin kuvaa, onhan se itsekin päässyt tapaamaan mahtavaa mammuttia museoon.

Maria Kuutti  kirjoittaa hauskasti ja mukaansatempaavasti. Kirjat kannustavat lukemaan, piirtämään, leikkimään ja kaiken kaikkiaan käyttämään mielikuvitusta - iästä riippumatta. Plussaa kirjoissa ovat myös viittaukset muihin lastenkirjoihin, tällä kertaa mm. lukukoirasta (sic.) kertovaan Ponku, Peetu ja helppo nakki -kirjaan. Tykkäsimme.

Lopuksi varoituksen sana: tätä kirjaa lukiessa voi käydä niin kuin Annan mummolle eli alkaa hirveästi tehdä mieli herkkuja... Voihan vaahtokarkit!


(Kuvat: Suvi Pitkänen)

4 kommenttia:

 1. Sinä Sylvi alat olla tosi ammattitaitoinen kirja-arvostelija. Kuinkahan monta kirjaa vuodessa mahdat lukea? Teet tosi hienoa työtä tenavien keskuudessa. Ja kaikkihan ihastuvat sinuun heti, kuten mekin Palvelijattaren kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika moneen kirjaan ehtii vuoden aikana tutustua. Lukuvastaanotoilla luetut kirjat on kyllä listattu - ja niitä on kolmen vuoden aika kertynyt jo useampi sata. Vapaa-ajalla ei lasketa :)

   Poista
 2. Tampere on hieno kaupunki, joten sinne sijoittuvat kirjat ovat varmasti hauskaa luettavaa. Työn iloa tälle alkaneelle toukokuulle toivottaa kollegasi Typy, sen pikkusisko ja emäntä

  VastaaPoista