sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Retkeiltiin kansallispuistossa

Pitkästä aikaa ehdittiin retkeilemään, kohteena oli Etelä-Konneveden kansallispuisto, joka olikin ihan uusi tuttavuus. Ja kyllä kannatti tutustua! Hienot maisemat, hyvin merkityt reitit, riittävästi kiipeilyä ja kaiken kruunasi aurinkoinen mutta ei liian helteinen kesäsää.

Reittinä oli Kalajan kierros, joka kiersi Vuori-Kalaja -lammen rantaa, nousi Kalajan vuoren laelle ja laskeutui takaisin lammen rantaan. Kilometrejä kertyi viisi, aikaa kului kahvitaukoineen kolmisen tuntia.

Mäyräkoirat ovat aina retkeilystä innoissaan, Hilma ei edes malttaisi pitää kahvitaukoja. Seniori-Tyynekin pysyi vauhdissa mukana, vaikka maasto oli välillä hankalahkoa. Flexit ovat retkeillessä ihan ehdottomat, normaalimittaisten hihnojen kanssa olisi aika toivotonta. Ja lämpimänä kesäpäivänä arvostimme myös sitä, että alku- ja loppumatkasta oli koirille tarjolla lammellinen juomavettä, vain vuoren laelle kavuttaessa piti tarjoilla juomista kupista.

Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu, tähän kansallispuistoon palataan vielä!


6 kommenttia:

 1. Tämä on meidänkin lempimaisemia, kun ne ovat meidän luksushotellin henkilökunnan kotimaastoja. Puuhahenkilöinä olivat tässä hankkeessa ja ovat jopa kirjoittaneet kirjan Konnevedestä. Toivotaan, että tulevaisuudessa siellä pääsevät vieraatkin vesille, kun saaretkin ovat tosi hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kun jotkut jaksavat olla puuhamiehinä ja -naisina! Muiden kelpaa sitten nauttia lopputuloksista.

   Poista
 2. Tyytyväisen näköinen koiratrio! :) Meilläkin on flexit käytössä metsäetapeilla. Saa vähän tallustella vapaammin, kun ei tarvitse autoja pelätä, eikä olla koko ajan toisiimme sotkeentuneina, Emäntä mukaan lukien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän laumassa on yleensä kahdella luottoa myös metsissä, kun eivät poluilta poikkea mihinkään, mutta kansallispuistoissahan koirat on pidettävä kiinni. Ja silloin flexit ovat paras vaihtoehto.

   Poista
 3. Kauniit on maisemat eikä patikoijissakaan ole valittamista! t. Eka

  VastaaPoista