sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Osallistuttiin lukumaratoniin

Perjantaina huomattiin, että tänä viikonloppuna on Hogwarts Library - ja Carry on Reading -blogien emännöimä lukumaraton. Ja pitihän sitä heti kokeilla, lukukoiran kanssa totta kai.

Lukumaratonin ideana on lukea 24:n tunnin aikana niin paljon kuin haluaa tai jaksaa. Toki saa nukkua, syödä ja pitää taukoja, mutta se kaikki lasketaan tuohon tuntimäärään.

Luettavien pinoon valittiin omasta kirjahyllystä lastenkirjaklassikkoja. Aloitimme lukumaratonin Sylvin kanssa lauantai-iltana klo 21, ja ensimmäisenä kirjana sai kunnian olla Jukka Parkkisen Korppi ja kumppanit. Kirja saatiin illalla loppuun, mutta seuraavaa ei jaksettu heti perään aloittaa.

Sunnuntaiaamuna jatkettiin luku-urakkaa vompeleiden seurassa. Wimbledonin puiston alla asuvista otuksista kertova kirja olikin mitä mainiointa luettavaa. Hm-hm, tsk, tsk, tsk kuten vompeleilla on tapana sanoa, pitänee varmaan lukea myös muut osat uudelleen, nekin  löytyvät omasta hyllystä.


Lukemisessa pidettiin välillä taukoja ja käytiin koko lauman kanssa metsässä lenkillä. Oli niin hieno ilma, ettei voinut viettää koko päivää sisällä nenä kirjassa, vaikka olikin lukumaraton käynnissä. Iltapäivällä todettiin, että laiturillakin tarkenee, ja siirryttiin lukemaan kolmatta kirjaa auringonpaisteeseen. Fedja-sedän, kissan ja koiran seurassa aika kului ihan huomaamatta.


Lukumaratonin viimeisenä kirjana oli aikoinaan lähes hajalle luettu Elaine Horsemanin Kuplii kuplii. Se ehdittiin hyvin lukea loppuun ennen klo 21:tä, mutta viidettä kirjaa ei enää aloitettu. Lukumaratonimme saldo oli siis neljä kirjaa, yhteensä 635 sivua.


Näin sekä lukija että lukukoira selvittivät ensimmäisen lukumaratoninsa kunniakkaasti keskeyttämättä.  Lukuseuralainen sai toki välillä myös torkahtaa lukijan sylissä, nythän ei oltu töissä. Lastenkirjaklassikot olivat aloittelijalle hyvä valinta: lukeminen ei missään vaiheessa käynyt raskaaksi ja kirjaakin sai vaihtaa riittävän monta kertaa. Lukumaraton tyhjensi pään tehokkasti kaikesta muusta, sopii siis hyvin vaikkapa työstressin poistajaksi viikonloppuun. Ja kerrankin ehti keskittyä lukemiseen. Suosittelemme muillekin!

6 kommenttia:

 1. Meidän Emäntä lukee kirjoja lähinnä kesällä, koska jokainen kirja on aina oma lukumaratoninsa. Millään ei malttaisi laskea opusta välillä käsistään! Jollei kyseessä ole sitten Don Quijote, jota luetaan noin aukeaman verran kerran vuodessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Don Quijote taitaakin olla varsinainen maraton - toivottavasti siinäkin pääsette joskus maaliin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö ollutkin! Pitää seuraavaa lukumaratonia varten yrittää löytää vähintään yhtä hyvät kirjat, ettei uuvuta kesken kaiken.

   Poista
 3. Olipas teillä hieno urakka! Tuo Vompelit löytyy meidän äipän kirjahyllystä. Se rakasti noita otuksia kun luki sitä nuorena. Ja mun ihmisveikat tykkäsi kovasti noista Korppi-kirjoista. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vompelit on kerrassaan mainio, onneksi löytyi nyt uudestaan hyllystä luettavaksi. Täytyy lukea nyt myös jatko-osat, samoin Korpista!

   Poista