sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kirjastopyörän kanssa edustamassa

Lauantaina tehtiin kirjastomarkkinointikeikka yhdessä kirjastopyörän kanssa. Tällä kertaa suunnattiin Kuopio-hallille  Feel Your Movement -tapahtumaan.


Koska yleisössä oli paljon lapsiperheitä, lukukoira sai runsaasti huomiota ja rapsutuksia. Ja kyllä Sylvi alkaa jo olla aikamoinen julkkis: suurin osa tunnisti heti ja monet olivat katsoneet videoitakin. Nyt kuului myös kommentteja: "Onko tämä siinä kirjastokortissa?" - tai sitten tapaamisen jälkeen haluttiin vaihtaa vanha kirjastokortti uuteen.

Monet kyselivät lukukoiratoiminnasta, ja samalla päästiin markkinoimaan sitä, että lokakuussa aloitetaan vastaanotot myös Jynkässä. Sen lisäksi, että taidettiin saada muutama uusi lukija, tavattiin myös monia vanhoja lukijoita, mikä totta kai oli mukavaa.

Oltiin lupauduttu Sylvin kanssa mukaan sillä ehdolla, että jos hallissa on hirveä meteli ja kaaos,  voidaan poistua heti, mutta onneksi ihmiset ja äänet hajaantuivat hyvin isossa tilassa.  Vaikka porukkaa riitti, mitään varsinaista tungosta ei ollut, ja Sylvi otti edustushommansa rennosti. Poksahtelevat ilmapallot säikyttelivät lähinnä ihmistä, koira ei onneksi ollut moksiskaan.

Jos pysyttiin laskuissa edes suunnilleen ajantasalla, Sylviä kävi tervehtimässä reilut parisataa henkeä: suurin osa lapsia, ja muutamat useampaankin kertaan.  Kun edustusurakan jälkeen päästiin kotiin, käytiin vielä muun lauman kanssa lenkillä, mutta sen jälkeen Sylvi vetäytyi sohvalle viltin alle nukkumaan eikä ihan heti liikahtanut mihinkään...  Kyllä edustaminen on rankkaa, vaikka siitä tykkääkin!

10 kommenttia:

 1. Huh, onpas sulla ollut urakkaa noissa edustustehtävissä. Mutta onneks oot noin luonteva ja näpsäkkä neitonen, että sulta se varmaan onnistuu tuosta vaan. En kyllä silti ihmettele, että väsytti, sentään yli 200 ihmistä treffasit henk.koht. Palauduhan rauhassa.
  PS.Oon muistaakseni ennenkin bongannut sut tuolla kirjastopyörän uumenissa, sä vaan oot niin suloinen tarkkaillessasi sieltä ympäristöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyörän kyydissä on oltu ennenkin. Vinha kulkupeli, kunha ei itse tarvitse polkea. Ei onnistuisi näillä käpälillä :).

   Poista
 2. Vau! Siinä on muutaman hajun saanut kuono prosessoida, kun on noin monta vierasta käynyt tapaamassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeteltävää kyllä riitti. Ja illalla väsytti "hiukan" enemmän kuin normaalin lukukeikan jälkeen...

   Poista
 3. Hienoa Sylvi! Olet varmasti upeasti edustanut lukukoiria ja teidän Kuopion kirjastotoimintaa. Kollegaltasi ja sen siskolta syysterveiset!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitä lukukoiria ja kirjastoa kannattaa mainosta joka käänteessä. Sen verran hienoja juttuja molemmat!

   Poista
 4. Olet sinä Sylvi aivan mahtava edustuskoira. Hienossa pyörässä pääsit kulkemaan. t. Eka

  VastaaPoista
 5. Kiitos Eka! Edustaminen on kivaa, mutta ei sitä ihan joka viikko jaksaisi :).

  VastaaPoista