maanantai 4. kesäkuuta 2018

Kesä ja loma

Ehdittiinpä vielä hyvän sään aikaan maalle eli lukukoiran kesäloman ensimmäinen viikonloppu vietettiin mökillä.  Sylvi ja Hilma nauttivat auringonpaisteesta ja lämmöstä pihalla,  Tyyne viihtyi sisällä, mutta välillä sekin pakotettiin muiden mukana liikahtamaan ulos. Lenkille ei sentään tarvinnut lähteä, riitti kun kuljeskeli mun lauman mukana pihassa ja rannassa.


Siinä missä Hilma mieluiten vain makaa sopivan lämpimässä kohdassa ja kerää kaikki auringonsäteet itseensä, Sylvi ennemmin tai myöhemmin kaipaa jotain puuhaa. Onneksi ainakin toistaiseksi  pihapiiri on tarjonnut riittävästi viihdykettä, niin ettei ole tarvinnut lähteä ominpäin metsään aktivoitumaan. Pihapensaissa rapistelee aina joku, jota voi kytätä. Tai pihalle voi kaivaa kuopan ihan muuten vain. Tai järvimaisemaa ihaillessa voi ihan vahingossa löytää kivenkolosta kalanraadon tai muuta kiinnostavaa...

Mökkiviikonlopun kruunaa tietysti lauantaisauna, niin nytkin. Kuumimpien löylyjen ajaksi Sylvi poistuu hetkeksi, mutta lauteille sen on päästävä useampaan otteeseen.  Ja kun mäyräkoira ojentautuu ylälauteella koko pituuteensa, ei sinne juuri muita mahdukaan.

Ja mikä voisikaan olla parempi (ja pehmeämpi) unikaveri kuin mökkikarhu. Nallen kainalossa väsynyt mutta tyytyväinen mäyräkoira rentoutuu - ja kuorsaa sangen kuuluvasti...

4 kommenttia:

 1. Voi että, kyllä teillä Tytöillä on taas lomailut kohillaan!

  VastaaPoista
 2. Párek ja Palvelijatar5. kesäkuuta 2018 klo 14.30

  Tuollaista kuuluu lomailijan elämä olla! Pian tämä tilapäinen viileämpi kausi loppuu ja jo viikonlopuksi luvataan taas lämpenevää. Kovasti nyt tuulee ja villatakille on käyttöä.
  Rentoa lomaa teille!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa lomaa Sylville ja muulle laumalle! Mökkeily kuulostaa juuri niin nautinnolliselta kuin sen pitää ollakin. :)

  VastaaPoista
 4. Ilosta lommoo sinne lomavviettäjille! Kuulostaa mahottoman mukavalle lomalle. Paetsi minä ehken jättäsin kyllä tuon saanan käämätä :)

  VastaaPoista