perjantai 17. elokuuta 2018

Joko pääsisi töihin?

Sylvi haaveilee jo töihinpaluusta.  Melkein kolmen kuukauden kesäloma on ahkeralle lukukoiralle selvästikin ihan liian pitkä - ja ainakin tällaisena hellekesänä, kun lenkkien ja muun aktiivisuuden kanssa on ollut vähän niin ja näin. Mutta ensi viikolla työt taas alkavat: entiseen tapaan lukuvastaanottoja pidetään sekä pääkirjastolla että Jynkän lähikirjastossa, ja onpa jo muutama edustuskeikkakin tiedossa. Hyvä homma.


Neljän ja puolen vuoden työkokemuksella Sylvi on jo niin ammattilainen, ettei sen tarvitse töihinpaluuseen erityisemmin valmistautua. Lomaturkki täytyy käydä trimmaajalla siistimässä, mutta sen verran oli parturiin jonoa, että ensimmäisellä lukuvastaanotolla ollaan vielä kesäkuosissa.

Lukukoiran ohjaaja valmistautuu alkavaan työrupeamaan hiukan enemmän. Vaikka monet lapset tuovatkin oman kirjan tullessaan, osa valitsee luettavaa vasta paikan päällä. Ja silloin täytyy olla tarjontaa monenlaisille ja eritasoisille lukijoille. Syksyn lastenkirjauutuuksia on siis jo lainattu iso pino ja niitä lueskellaan iltapuhteena. Lukuhuoneeseen tulee tarjolle uutuuksia mutta myös vanhoja suosikkeja. Tarvitaan tarinoita tavuviivoilla ja ilman, suuraakkosilla ja selkokielellä ja toki myös joitakin sarjakuvia. Suursuosikit eli Makkara-kirjat kuuluvat vakituiseen kokoelmaan. Valinnan varaa siis on, ja tarvittaessa Sylvi auttaa sopivan kirjan löytymisessä.

Ihan pian päästään lukuhommiin, mukavaa kirjasyksyä kaikille!

4 kommenttia:

 1. On teillä ollut varsin pitkä kesäloma, mutta ihan ansaittuja jokainen päivä! Sylvi, sinä olet paitsi maan mainioin lukukoira selvästi myös ammattitaitoinen valokuvamalli. Osaat asettua aina oikeaan kuvakulmaan ja näytät kaikin puolin täydelliseltä. Onhan se kyllä niinkin, että kaikki kulmat ovat sinussa kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika paljon on myös niitä ei-ihan-niin-onnistuneita poseerauksia. Mutta ne pidetään ihan vain omana ilona :).

   Poista
 2. Sulla on loma mukavan pitkä, ihan niiku opeilla, Sylvi. Kyä taas jaksat lukukoirailla, ja lapset tiätty tykkää kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä lukukoirailu menee samaa rytmiä koulun lukukausien kanssa eli jouluna ja kesällä tulee taukoa. Mutta hyvähän se on lomailla, että jaksaa taas.

   Poista