maanantai 13. elokuuta 2018

Retkikohteena Raesärkät

Lauantaina lähdettiin pitkästä aikaa retkeilemään, suuntana Pohjois-Karjala ja Raesärkät. Lämmintä oli hiukan enemmän kuin mitä ennuste lupaili (+24), mutta onneksi tuuli vilvoitti, ja reitin varrella olevissa lammissa ja järvissä saattoi juottaa ja uittaa koiria. Ja hienosta kelistä huolimatta saatiin kulkea ihan kaikessa rauhassa: nuotiopaikalla olevan vanhemman pariskunnan lisäksi tuli vastaan vain polkujuoksija koirineen ja yksi saksalaisseurue.


Raesärkät on mukava, helppokulkuinen päiväretkikohde kumpuilevassa harjumaastossa. Reitti kulkee ensin vanhaa kärrypolkua pitkin ja kapenee sitten poluksi. Harjulta voi ihailla kauniita lampia, soita, jäkäläkangasta ja järvimaisemaa - tällä kertaa myös täysin sinistä taivasta. Kyllä kelpasi kulkea. Edestakainen reitti oli yhteensä reilut yhdeksän kilometriä, kahvitaukoineen meillä meni nelisen tuntia. Tyynen takia vauhti oli maltillinen, vaikka seniori pistikin reippaasti tassua toisen eteen.


Helteiden aikana retket (ja kävelylenkitkin) jäivät minimiin, joten nyt oli erityisen mukavaa päästä taas hiukan patikoimaan. Toivotaan tulevalle syksylle hyviä retkikelejä ja uusia kiintoisia retkikohteita!4 kommenttia:

 1. Pohjois-Karjala! Palvelijattareni (syntyperäinen helsingitär) ehdoton ykkösmaakunta, eukon äidinäidin ja äidin syntymäseutu. Lapsuuden maisemat,ihanat järvet ja vaarat.
  Sylvi, ymmärrätkö lainkaan miten onnekas olet, kun saat viettää noin virikerikasta ja aitoa koiran elämää?! Hienoa ja elämyksellistä syksyä sulle ja koko teidän porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjois-Karjalassa on kyllä hienot retkeilymaastot, komeampaa kuin täällä Savossa. Jos Sylvi saisi päättää, oltaisiin harva se viikko patikoimassa...
   Hienoa syksyä myös teille!

   Poista
 2. Ihania maisemia! Mekin on päästy pitkän helletauon jälkeen lenkkeilemään metsään. Kyllä ulkoilu maittaa taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan alkoi reipas elämä. Metsään, metsään!

   Poista