lauantai 27. huhtikuuta 2019

"Maailman paras koulupäivä"

Perjantai oli pitkästä aikaa lukukoiran työpäivä, ja tällä kertaa lähdimme Sylvin kanssa Pirtin koululle pienluokan vieraiksi. Vierailu sopikin hyvin tähän viikkoon, kun nyt on vietetty sekä valtakunnallista koiranpäivää että lukuviikkoa.

Opettaja kertoi, että luokka oli tehnyt todella antaumuksella Sylvin lukuhaastetta, ja haasteen avulla oli saatu lukemisesta innostumaan myös ne, joita kirjat eivät muuten kiinnostaneet. Tästä innostuneena opettaja otti yhteyttä ja kysyi, voisiko Sylvi tulla tapaamaan luokkaa.

Sylvi oli odotettu vieras, ja oppilaat olivat jopa kirjoittaneet Sylville kirjeitä, jotka nyt luettiin ääneen. Kaikki koulukeikat ovat mukavia, mutta pienluokkavierailuissa on jotenkin erityinen tunnelmansa. Lukukoiran vierailu on todella odotettu tapahtuma,  koira luokassa rauhoittaa vilkkaita ja eläväisiä oppilaita ja auttaa levottomimpiakin keskittymään. Se, että pääsee lukemaan koiralle, motivoi lukemisessa jo etukäteen, ja oma lukuhetki koiran kanssa on erityisen tärkeä. 

Työpäivän päätteeksi Sylvi sai luokalta vielä kassillisen herkkuja. Perehdyttyään kassin sisältöön Sylvi taisi olla samaa mieltä kuin oppilaat, jotka totesivat, että tämä oli "maailman paras koulupäivä". Nyt riittää herkkuja pitkäksi aikaa, myös kavereille. 

Kiitokset Pirtin koulun 1-2F -luokan opettajalle ja oppilaille mukavasta päivästä, pitäkäähän lukuintoa yllä jatkossakin!


8 kommenttia:

 1. Hieno päevä niin koolukkaella ku sullahhii! :) Ja palakannii oot suanna suoraan käpälään. Herkkuja piisoo koko teejjän laamalle. Oot sinä vuan oekeeta lukukoeriin uatelija. Kyllä monet lapset muistelloo sittä vanahanahhii mitenkä sille Sylville luvettiin koolussa. Ja niihen lapset ihmettellöö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tosiaan mietimme, mitä lukijat muistavat lukuhetkistä sitten joskus vanhempina. Luulisi kyllä, että lukuhetket muistetaan vielä pitkään.

   Poista
 2. Voi miten hieno yleisö ja vastaanotto sulla oli Sylvi. Sulla on varmasti miljoonia faneja tässä maassa. Kohta ne ottavat yhteyttä hollywoodista ja susta tulee maailmantähti. Älä sitten unohda meitä suomalaisia fanejasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisö oli kyllä mitä parhainta ja aina on mukavaa huomata olevansa odotettu vieras.

   Poista
 3. Hienoa Sylvi! Kuulostaa siltä, että on todellakin ollut maailman paras koulupäivä! :)

  VastaaPoista