maanantai 8. heinäkuuta 2019

Koirakoulu Pondera 10 vuotta!

Mäyräkoiratriomme opinahjo eli Koirakoulu Pondera vietti viime viikolla kymmenvuotisjuhlaa. Ihan koulun alkuhetkissä emme olleet mukana, mutta aika pitkään kuitenkin, ja vuosien saatossa on opiskeltu kaikenlaista: Tyyne on käynyt tokokursseilla, Hilma tokossa, rallytokossa ja koiratanssitunneilla ja Sylvi koko skaalan pentukurssista temppukouluun. Sylvi suoritti Ponderan kautta myös lukukoiran R.E.A.D-tutkintoon tarvittavat näytöt.

Meidän laumalle koirakoulu on ollut ennen kaikkea mukavaa puuhaa: kursseilla on käyty sen takia, että se on kivaa ja opitusta on hyötyä arkielämässä, tittelit tai palkintopallit eivät meitä kiinnosta (vaikka kyllä jokaisen koiran kanssa on tokokeissakin käyty).  Kurssin sisällöstä riippumatta koirat ovat aina innoissaan, kun pääsevät hallille ja treenaamaan - ja tapaamaan ihanaa koirakoulun opettajaa.

Koirakoulun opettajasta Pirjosta on vuosien saatossa tullut ystävä sekä koirille että niiden ohjaajalle. Useamman kerran on käynyt niin, että mäyräkoira on unohtanut ohjaajan olemassaolon ja sännännyt kesken kaiken opettajan luokse... Ohjaaja on saanut opettajalta päteviä neuvoja, välillä napakkaakin kritiikkiä, mutta myös kehuja ja kiitosta - ja välillä on naurettu yhdessä vedet silmissä. Ja vaikka Pirjo suht nopeasti sisäisti sen, että me emme ole ns. tavoitteellisia tokoharrastajia, meitä koulitaan ihan yhtä suurella antaumuksella kuin niitä, jotka kisaavat. Taitava koirakoulun opettaja osaa lukea koiran lisäksi myös ihmistä.

Onnea ja menestystä Koirakoulu Ponderan seuraavallekin vuosikymmenelle! Ja syksyllä nähdään taas tokon merkeissä...

Pirjo Heikkinen ja Ponderan kurssilaisia (kuva:Marjo Pitkänen)

3 kommenttia:

  1. Onnea koirakoululle! Mekin on taidettu käydä tuolla hallilla kerran rally-tokokisoissa. :)

    VastaaPoista
  2. Onnea Ponderalle ja hyvää jatkoa toimintaan!

    VastaaPoista
  3. Kiva juttu koirakoulusta. Minäkin olen nyt innostunut etsimään tietoja rally-tokosta. Ei ole ennestään tuttu juttu, mutta kiinnostaisi kokeilla koiran kanssa. Mitenkähän sekarotuinen koirani mahtaisi oppia noin hienoja taitoja?
    https://www.jvartiainen.fi/tuote/18908145

    VastaaPoista