torstai 21. toukokuuta 2020

Etätyön sankari

Vaikka kirjastot pikkuhiljaa alkavat avautua, laumassamme tehdään edelleen enimmäkseen etätöitä. Monet kertovat, että koira ei osaa asettautua lepäämään, kun omistaja on koko päivän kotona, mutta meillä tuollaista ongelmaa ei kyllä ole. Etätöistä huolimatta koirat pysyvät arkipäivien rytmissä: kun on käyty ulkona ja syöty, mennään takaisin nukkumaan. Koiria ei kiinnosta, mitä läppärin ääressä tapahtuu, eivätkä ne myöskään ihmettele, kun etäpalaverien aikaan alkaa yksinpuhelu kuulokkeet päässä. Vasta neljän maissa Sylvi tulee vihjailemaan, voisiko vihdoin alkaa tapahtua jotain...


Saiman kannalta etätyöt ovat olleet erinomainen juttu, työpäivän aikanakin pääsee pikaisesti piipahtamaan pihalle. Tosin nyt on täytynyt muistaa harjoitella kotiin yksin jäämistä ihan erikseen, että pentu senkin oppii ja taitaa. Voi olla, että normaaliin työarkeen palaaminen on suurempi haaaste ihmiselle kuin koirille, niin hyvin on tähän etätyötapaan jo totuttu.

Vaikka varsinaiset lukukoiratyöt ovat Sylvin suureksi harmiksi edelleen tauolla, lukemaan innostamista ja kannustamista on jatkettu virtuaalisesti. Kun kirjastojen ovet sulkeutuivat, mietittiin, voisiko lukuvastaanottoja järjestää etäyhteyksillä. Kennelliitto lupaili asiaan ohjeistusta, mutta se tulikin vasta nyt eli ainakin meidän kannaltamme liian myöhään. Lukemaan innostamista on kuitenkin tehty verkossa koko ajan: Sylvi vinkkaa somessa lastenkirjoja, lukuhaasteelle on nyt ollut kouluissa kysyntää ja työn alla on myös uusi lukuhaaste kesäksi. Uusi videojatkokertomuskin toivottavasti houkuttelee lukemaan yhdessä tai yksin. Lukukoiran etätyöt saivat myös yllättävää näkyvyyttä, kun  Seura-lehden toimittaja otti yhteyttä ja Sylvi pääsi mukaan Etätyön pörheät sankarit -juttuun.


Mutta vaikka etätöissäkin on puolensa, Sylvi kyllä jo haluaisi oikeisiin lukuhommiin. Toivottavasti kesän aikana korona selätetään niin, että lomien jälkeen palataan edes suht normaaliin lukukoiran arkeen!
8 kommenttia:

 1. Ei ole minullakaan vaikeuksia ottaa päikkäreitä, vaikka ihminen norkoilee kotona kaiken aikaa. Tosin se onkin eläkkeellä, mutta kyllä se normaalisti päivisin jossakin käy ilman minuakin. Nyt on korona pitänyt eukon tanakasti riskiryhmään kuuluvan kotona.
  Ilman muuta Sylvi haikailee töihin, ja kyllä siellä pienet asiakkaatkin odottavat pääsevänsä Sylvin tapaamaan taas!
  Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi riskiryhmäläisellä on kotona koiraseuraa, vaikka ihmisiin täytyykin pitää etäisyyttä. Ja nyt kelpaa myös ulkoilla, niin ei ihan mökkihöperyyskään iske.

   Poista
 2. Vau, teillä on virtuaalista aktiviteettia, myös muille jaettavaksi. Hieno tuo lehtijuttukin.
  Meillä ei ihan leppoisasti suju nämä ihmisen etätyöpäivät. Koira on ilmeisen pitkästynyt, kun alkaa vaativan tuijotuksen jo pian aamulenkin jälkeen. Siispä lisää aktiviteettia, eiköhän se työrauha meillekin palaudu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiviteetteja vaan, niin eiköhän työrauhakin löydy. Ja toivottavasti jossain vaiheessa palataan normaaliin työntekoon, tosin meille kyllä etäily sopii erinomaisesti ja sitä jossain määrin jatkossakin tehdään.

   Poista
 3. Äet huomasj ukin Seora-lehestä tuon jutun ja ränkäsj kovvaan iäneen että tiälä on Sylvi!! Ukki meenas tuolistasa tipahtoo ku säekähti :) Oekeen hyvän jutun olj toemittaja tekassunna.
  Toevottavasti ne etähommat vaehtuu oekeeseen lukukoeran hommaan jo syksyllä. Lapset varmaan ikävöepi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, ei sentään ollut tarkoitus säikytellä ketään. Mutta hauskaa, että juttu on huomattu!

   Poista
 4. Ihanaa,kun löysin tänne! Muistoissa oma punainen karkeakarvainen kääpiomäykky Pipsa, syntyi 80-luvun lopussa. Mäykyt ovat suuria persoonallisuuksia. Hyvää jatkoa koko laumalle ja kaikille karvakuonoystäville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan meidän juttuja! Ja mäyräkoirat ovat kyllä suuria persoonia pienessä koossa, meidän laumaan ei mitään muita koiria osaisi kuvitellakaan.

   Poista