maanantai 1. kesäkuuta 2020

Kotiseuturetkeilyä Telkkämäellä


Mökkireissun yhteydessä piipahdettiin parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla Telkkämäen perinnetilalla. Telkkämäki on kokonaisuudessaan varsin idyllinen miljöö: tilan pihapiiri ja rakennukset on entisöity 1900-luvun kaavilaiseksi perinnemaisemaksi. Kesäisin pihapiirissä on myös myös maatiaisrotuisia lampaita, hevosia, kanoja ja lehmiä, mutta harmillista kyllä eläimet eivät vielä olleet asettuneet taloksi.


Telkkämäellä on paitsi perinnetila myös pieni luonnonsuojelualue, ja siellä on myös kaksi luontopolkua: Laidun kierto ja Rietulan kierto. Laidun kierto kiertää nimensä mukaisesti metsälaitumen ja Rietulan kierto kulkee metsässä. Poluilla pääsi ihailemaan metsän lisäksi myös taidokkaasti tehtyä pisteaitaa sekä kulkemaan perinteisillä kapulasilloilla.




Telkkämäen perinnetilalla voi myös tutustua kaskiperinteseen. Aluella kasketaan näytösluonteisesti edelleen vuosittain. Tänä vuonna kaskeamisnäytöksiä ei koronan takia mainostettu, mutta vahingossa osuimme nyt paikalle. Pääsimme siis ihan yllättäin aikamatkalle ja haistelemaan aitoja kaskisavuja!


2 kommenttia:

  1. Viimeinen kuva onkin siis aidosta tilanteesta! Ajattelin, että se on lisätty jostain, kun "kuka nyt nykyaikana enää kaskeaisi mitään", mutta näköjään kasketaan yhä! :) Tuollaista ei moni enää pääse livenä näkemään!

    VastaaPoista