sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Saimastakin saunakoira


Nyt kun Saimalla on ikää reilut viisi kuukautta, voinee todeta, että siitäkin on hyvää vauhtia tulossa mitä oivallisin saunakoira. Muutaman kerran on kokeiltu, miten pentu viihtyy lauteilla ja kokeilu tuotti tulosta: nyt Saimakin jonottaa saunaan siinä missä Sylvikin.  Mitä isot edellä, sitä pienet perässä pitää paikkansa siis tässäkin asiassa.

Hilma sen sijaan ei saunomisesta piitaa. Muutaman kerran on Hilma otettu lautelle, mutta se ei selvästikään viihdy eli ei sen jälkeen enää olla edes kokeiltu. Sinänsä jännittävää, kun laumastamme nimen omaan Hilma viihtyy siellä, missä on lämmintä: sisällä paksun peittovuoren alla ja ulkona auringon paahteessa mahdollisimman kuumassa. Mutta saunalle Hilma ei lämpene.

Mutta nyt siis lauteilla makoilee kaksi tyytyväistä mäyräkoiraa - eikä sinne enempää mahtuisikaan. Saima joutuu toistaiseksi tyytymään hyvin maltilliseen löylyaikaan ja vain yhteen kierrokseen, Sylvi sen sijaan on sitä mieltä, että vähintään kolme löylykierrosta on paikallaan, välillä pihalle jäähdyttelemään ja juomaan vettä ja sitten taas lauteille. Ja kesähän on saunakoirille parasta aikaa: mökillä sauna lämpenee useamman kerran viikossa ja parhaassa tapauksessa pääsee savusaunaankin.

4 kommenttia:

  1. Tyytyväisen näköiset saunakoirat! :) Meiltäkin löytyy kaksi saunakoiraa, joskin Lucyn kanssa löylyttelyt ovat nykyisin hyvin lyhyet, ettei sydän rasitu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet mäyräkoirat taitavat olla innokkaita saunojia. Viime viikolla tavattiin Saiman ikäinen pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, joka myös oli jo oppinut saunomaan.

      Poista
  2. Minua niin hymyilyttää nämä saunakoirat! Pimu, Typy ja Hippu eivät olleet/ole saunojia. Mutta meidän Myttö rakastaa saunaa! Se myös odottaa jo ovella, että koska pääsee hyppäämään ylimmälle lauteelle. Yhdessä käydään jäähdyttelemässä ja usein se jää isännän kanssa jatkamaan löylyttelyä, kun minulle jo riittää.

    Mukavia sauna- ja mökkihetkiä teidän koko pesueelle!

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Myttö! Mukavaa mökki- ja saunakesää teillekin!

      Poista