maanantai 3. elokuuta 2020

Kesälukumaraton

Tämänkertaista lukumaratonia emännöi Oksan hyllyltä -kirjablogi, joka myös ystävällisesti vinkkasi asiasta meille Twitterissä, muuten olisi maraton mennyt ihan sivu suun. Ja koska olimme jo palanneet reissusta takaisin mökille, oli juuri sopiva hetki maratonlukemiselle. Perinteiseen tapaan luettiin lastenkirjoja, ja uutuuksia olikin lainattu juuri sopiva pino. Siitä sitten vaan lukemaan! 


Aloitimme lauantai-iltana Timo Parvelan uusimmalla Patella: Pate ja savannien sankarit (119 s.). Vauhtia ja yllättyksiä riitti, kun Pate, Senja ja Totti-koira päätyivät kuumailmapallolla Afrikkaan. 

Sunnuntaina jatkettiin Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja huijareiden kuningas -kirjalla (141 s.). Salmanterin Terttu oli yhtä mainio tyyppi kuin edellisessäkin kirjassa, jäämme odottamaan jatkoa!

Maratonvälipalana nautimme peräti kolme helppulukuista kirjaa: Grethe Rottbölin Luontopartio telttailee (62 s.), Anneli Kannon Häntähoiva ja kavala Kisu (44 s.) sekä Tittamari Marttisen Puhuvan muumio 
(54 s.). Luontopartio telttailee on hauskasti tehty tietopakkaus jokaiehenoikeuksista ja aina ajankohtaisesta retkietiketistä: mitä luonnossa saa ja ei saa tehdä. Häntähoivan kissatarina puolestaan sopi meille juuri nyt, kun olemme aloittelemassa omaa kissanhoitopestiämme. Toivottavasti meidän hoidokkimme ei järjestä samanlaista yllätystä kuin kirjan Kisu! Puhuva muumio -kirja kertoo Ennätyskerhon seikkailuista, mukana seikkailuissa on myös lukukoira Hilla, mikä tietysti ilahdutti meitä. Näitä kaikkia helppolukuisia suositellaan Sylvin lukijoille, kunhan lukuvastaanotot taas alkavat.

Paula Norosen Supermarsu ja Rosvo-Rasvis (159 s.) oli taattua Supermarsu-laatua. Mitä tapahtuu, kun taikavettä sisältävä marsun juomapullo varastetaan ja Rasvalordi aikoo perustaa Tyynelle valtamerelle maailman suurimman muovihuvipuiston? Kirjassa on jännitystä, vauhtia ja huumoria, ja se sopii hyvin myös ääneenlukukirjaksi.

Maratonin viimeiseksi kirjaksi valitsimme David Williamsin Keskiyön jengin (467 s.).  Kirjan tapahtumapaikkana on Lontoossa sijaitsevan Lordi Funtin sairaalan lastenosasto, jossa öiseen aikaan tapahtuu kummia. Pienten potilaiden yölliset salaretket saavat mitä oudoimpia käänteitä, ja niinpä tämän kirjan parissa maratonin viimeiset tunnit sujuivat nopeasti. 

Vaikka välillä tehtiin hiukan mökkihommia, yllättävän paljon ehdittiin lukeakin. Ja lastenkirjamaratonin jälkeen palataan taas perinteiseen mökkilukemistoon eli dekkareihin.

PS. Jos kiinnostaa, ketkä muut osallistuivat tälle maratonille ja mitä kaikkea luettiin, käy lukemassa mainio koontipostaus.


2 kommenttia:

 1. Kivaa, että ehditte mukaan mökkeilyn lomassa. Koirulit on vähän unisen näköisiä tuossa ekassa kuvassa, mutta komean pinon kirjoja saitte luettua 😊. Tuo Keskiyön jengi kiinnostaa minuakin. Se voisi olla kiva äänikirjana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitettiin niin myöhään lauantai-iltana, ettei lukuseura oikein jaksanut enää pysyä hereillä, sunnuntaina oli jo ihan eri meininki.
   Jäämme odottamaan seuraavaa maratonia!

   Poista