sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Kokeilussa verkkokurssi: kuono.fi

 Saimme mahdollisuuden testata maksutta kuono.fi:n kahta verkkokurssia: Koirankoulutuksen perusteet ja Hajutyöskentelyn perusteet. Koska emme ole aiemmin osallistuneet millekään verkkokurssille, tartuimme mielenkiinnolla tilaisuuteen.

Kouluttajana molemmilla kursseilla on eläintenkouluttaja Noora Tihtonen. Kouluttaja on selkeäsanainen, luonteva ja asiantunteva ja käsittelee esimerkkikoiria miellyttävällä tavalla. Molemmilla kursseilla on tarjolla videoita, joissa käydään läpi teoriaa ja käytäntöä, sekä harjoitustehtäviä. Nooran koulutusmetodit perustuvat naksuttimen käyttöön, ja naksutin tuleekin näiden kurssien aikana taatusti tutuksi.

Verkkokurssien plussaa on se, että niille voi osallistua silloin, kun itselle parhaiten sopii (ja toisaalta: kun ei ole säännöllistä aikataulua, kurssin suorittaminen voi muiden kiireiden vuoksi aina vain lykkääntyä, näin meillekin kävi...). Näin korona-aikaan yksin treenaaminen on taatusti turvallista. 

Selkeistä ohjeista saa hyvät perusteet oman koiran kouluttamiseen, mutta toki lähiopetus on aina lähiopetusta, joka huomioi sekä koulutettavan koiran että ohjaajan taidot ja ongelmat. Ainakin ongelmakäytöksen korjaaminen pelkästään verkkokurssin avulla kuulostaa aika haastavalta. Toisaalta verkkokursseilta voi helpolla tavalla saada ideoita uusien taitojen ja temppujen opettamiseen kotioloissa, ainakin näiden kurssien harjoitukset olivat toteutettavissa kotona tai omalla pihalla. 

Koirankoulutuksen perusteissa oli paljon samoja asioita, joita olemme juuri opetelleet Saiman kanssa pentukurssilla, mutta ei pieni kertaus ole haitaksi teinikoirallekaan. Hajutyöskentelykurssilla oli meille enemmän uutta, vaikka nose work -kursseillakin olemme olleet. Kun nose work -kursseilla on nähnyt lähinnä sen, miten oma koira toimii, oli kiinnostavaa katsoa videolta, miten homma parhaimmillaan sujuu. Ja kaikki näyttää niin helpolta, kun osaava koirakko toimii...

Kiitokset kuono.fi:lle kiinnostavista kursseista! Kun on monta vuotta käynyt saman koirankouluttajan opissa, oli kiinnostavaa seurata toista kouluttajaa. Noora Tihtosella oli mukava opetustyyli, jota oli helppo seurata. Videot olivat sopivan lyhyitä ja niille oli onnistuttu tiivistämään olennainen. Teoria ja käytännön harjoitukset olivat sopivassa suhteessa. 

 Jos pimeä vuodenaika ei innosta lähtemään treenihallille tai jos treenit ovat koronatauolla, on verkkokurssi hyvä vaihtoehto. Täällä voi tutustua koirankoulutuskursseihin tarkemmin: https://kuono.fi/kurssit/.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti