torstai 17. joulukuuta 2020

Joulukuinen Muir-retki

Viikonloppuna päätimme tehdä Muir-retken, edellisestä  oli jo useampi vuosi. Muir-retken ideana on lähteä retkelle auringon noustessa ja palata takaisin kotiin, kun aurinko laskee; näin joulukuussa retken pituus on siis noin viisi tuntia. Retken aikana on tarkoitus kulkea lähiympäristössä, mutta kuitenkin löytää reittejä, joita ei ole aiemmin kulkenut. Reittiä ei suunnitella tarkasti etukäteen vaan kuljetaan sen mukaan, mikä polku näyttää kiinnostavalta.

Lähdimme kävelemään Forecan ilmoittamaan auringonnousun aikaan eli klo 9.35. Keli sopi hyvin retkeilyyn: lämpötila sen verran  nollan alapuolella, että maa ei ollut märkä (paikoin tosin hiukan jäinen). Lunta ei juurikaan vielä ollut eli maisema oli hyvin harmaa ja sumuisen tuhruinen. Kuljimme välillä metsäpolkuja, välillä kävelytietä ja enimmäkseen onnistuimme valitsemaan vähäliikenteiset reitit. Evästauko pidettiin, totta kai, ja kotiinpaluu oli auringon laskiessa klo 14.30 eli yllättävän hyvin osattiin arvioida kulkunopeutemme. 

Aika meni kävellessä yllättävän nopeasti. Matkaa ei mitattu, mutta oletettavasti ihan reilusti yli kymmenen  kilometriä tuli kuljettua. Välillä on mukavaa harrastaa lähiretkeilyäkin, kummasti vaan melkein kotinurkiltakin löytyy aina jotain uutta.


 


2 kommenttia: