sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Vuosi alkoi lukumaratonilla

Tämä vuosi aloitettiin Oksan hyllyltä -blogin emännöimällä lukumaratonilla, maratonkirjoiksi valittiin viime vuonna ilmestyneitä lastenkirjoja, jotka odottelivat yöpöydällä lukemattomien pinossa.

Maraton aloitettiin perjantaiaamuna Siri Kolun Villitalon valitsemat -kirjalla (253 s.). Kirjasarjan ensimmäinen osa Villitalo oli niin vauhdikas ja mainio, että seuraavaa osaa odotettiin innolla, eikä todellakaan petytty. Vauhtia ja jännitystä riitti tässäkin kirjassa, ja kirja piti lukea miltei yhdeltä istumalta. 

Anja Portinin Radio Popov (288 s.) voitti viime vuoden lasten- ja nuortenkirjojen Finlandia-palkinnon eikä suotta. Kirja on saturomaani lasten yksinäisyydestä, ystävyydestä, lasten ja vanhempien suhteesta. Vakavista aiheista huolimatta kirjassa oli myös hauskuutta ja jännitystä. 

Lukumaratonin välipalana lukaistiin Reetta Niemelän Villasukkavoron arvoitus (69 s.). Pikkiriin pulmatoimisto selvittää tällä kertaa sitä, kuka on varastanut leipuri Ilmi Jauhopilven hupsiskupskakun ohjeen. Pannukakun voimalla Pikkirii ja ihana Rymyjätti-koira lähtevät selvittämään mysteeriä. Tätä kirjaa suositellaan Sylvin lukijoille!

Myös maratonin viimeinen kirja on jatkoa aiemmin luetuille. Pet Agents -sarjan kolmas osa Kadonnut kenttä (201 s.) jatkaa eläinhullun koodaritytön Kati-en, robotti Ti-botin ja naapurissa asustavan Timin seikkailuja. Vauhdikkaiden seikkailujen lisäksi kirjoissa on sopivasti tietoa elämistä ja niiden hoidosta sekä hyvinvoinnista. 

Lomapäivä mökillä sopi hyvin lastenkirjamaratoniin, välillä ulkoiltiin ja tehtiin vähän mökkihommia ja sitten taas luettiin. Lukukoira kannusti lukijaa ja välillä Saimakin osallistui lukuhetkeen omalla tavallaan. 

Kiitokset Oksan hyllyltä -blogille maratonin emännöinnistä, hienoa kun bloggarit näitä järjestävät. Suosittelemme lukumaratoneja kaikille, jotka kaipaavat hyvää syytä keskittyä lukemiseen tai apua lukujumitukseen. Maratoneihin ei kannata suhtautua kilpailuhenkisesti, ne eivät ole suorittamista vaan ennen kaikkea lukemisen iloa.
6 kommenttia:

 1. Onnekasta lukukoirailuvuotta 2021! Kirjat ovat aina nautinto. Meillä ei olla innostuttu (vielä) kuuntelukirjoihin, kun halutaan itse lukea teksti. Ja mäyräkoira kainalossa lukeminen on kaikkein parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä mäyräkoira on ihan paras lukukaveri.

   Poista
 2. Teillä on mielenkiintoisia kirjalöytöjä taas, suloisen Sylvin kuvan kera :)
  Täällä kaivataan lukujumitukseen jotain, millä pääsisi taas kevyeen alkuun. Kirjat ovat ihania, mutta nyt kun niille olisi aikaa, keskittyminen ei ole ihan kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väillä lukujumi vaan iskee eikä jaksa keskittyä... Löytyisikö lastenkirjoista jotain sopivaa jumituksen poistajaa? Nuorten aikuisten kirjoissakin voisi olla jotain sopivan kevyttä, kunhan ei valitse synkkää aihetta. Kysy vinkkejä kirjastosta!

   Poista
 3. Kiitos teille osallistumisesta maratoniin! Kiva kuulla, että Villitalon jatko-osa on hyvä. Kuuntelin sarjan avausosan äänikirjana, ja oli oikein mukavaa kuunneltavaa aikuisellekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maratonin järjestämisestä, oli mukava alku tälle vuodelle!

   Poista