maanantai 15. helmikuuta 2021

Lumikenkäilyä ja muuta mökkipuuhaa

Perjantaina töiden jälkeen lähdettiin taas mökkinaapurin kyytiin. Hiukan epäilytti, miten nopeasti illalla saadaan tupa lämpimäksi, mutta onneksi pakkanen oli hiukan lauhtunut alkuviikon lukemista. Mäyräkoirat viettivät muutaman tunnin villapaidoissa peittojen alla, ja sitten jo tarkenikin.

Lauantaina oli mitä hienoin keli: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja pakkasta reilut kymmenen astetta. Etsittiin siis lumikengät varastosta ja lähdettiin koirien kanssa jäälle testaamaan.


Lauantaina tehtiin kaksi lumikenkälenkkiä jäällä. Toisella lenkillä osuttiin kohtaan, jossa jäällä oli ihan reippaasti vettä. Siitä seurasi tietenkin se, että lumi jämähti lumikengän pohjaan niin perusteellisesti, että lumikengät oli otettava pois, onneksi paluujäljillä ei upottanut kuin paikoin. Tästä reissusta viisastuneina sunnuntaina suunnattiin lumikengillä metsään. 

Saima keksi, että ikkunan edessä oleva penkki on mitä mainioin tähystyspaikka ja oleili siinä viikonlopun mittaan useampaan otteeseen. Vaikka ei siellä pihalla tainnut hirveästi liikennettä olla, ei näkynyt kauriita eikä jäniksiäkään. Jos pihatarkkailu jatkuu, pitänee etsiä jostain joku sopiva pehmuste, ettei koiran tarvitse tuntikausia kovalla penkillä kököttää. 


Viikonloppuna paitsi ulkoiltiin, myös luettiin. Tämän kertainen dekkari oli aikamoinen tiiliskivi, mutta todella koukuttava. Tuskin malttoi yöksi jättää kesken... 

Mukavan mökkiviikonlopun takuuresepti: ulkoilmaa ja jännitystä sopivassa suhteessa nautittuna, m.o.t.8 kommenttia:

 1. Upeat kuvat ja mainiolta kuulostaa tuo viikonloppunne. Ja paljon ehditte taas, jopa tarttua tiiliskiveen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä on mukavaa ja siellä myös ehtii lukea eri tavalla kuin kaupungissa. Eli tiiliskivi on vielä hiukan kesken, mutta loppuratkaisu häämöttää jo.

   Poista
 2. Lumikenkäily on varmaan melkoista jalkalihastreeniä! Ja kyllähän se tappijaloillekin käy treenistä, kun hangessa juoksee. Olettekin kaikki ihan mitalistiluokkaa!
  Siinä sitä näyttää olevan lukemista moisessa tiiliskivessä. Saattaa tulla mustat silmät, jos nukahtaa kirjan kanssa sänkyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietittiin: jos tuo kirja putoaa naamalle niin huonosti käy. Onneksi lukeminen on sujunut turvallisesti.

   Poista
 3. No juu, tiätty täytyy penkille panna pehmusteet! Pihakytt... tarkkailu on paras harraste, siis jos ei oo ulkona retkeielmässä tai palloilemassa tai syämässä yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jotain keksitään, jos Saima vielä seuraavallakin mökkikerralla haluaa tarkkailuasemiin. Muistelemme, että varastosta löytyy vanha lampaantalja, sehän olisi mitä mukavin pehmuste.

   Poista
 4. Moikka Sylvi emäntineen/isäntineen! Täällä yksi uusi hyvän blogin löytänyt.Eli aloitin bloginne seuraamisen.

  Sylvi on vain niin kaunis tyttö <3 Ihana ja hyvä poseeraajakin näyttää olevan <3

  Itse omistan myös koiran, Otto-beaglen,ikää 5 kk.

  Mukavaa viikonloppua ja talvenjatkoa teidän laumalle!

  Terveisin Otto-beagle ja emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan blogiamme Otto & emäntä ja mukavaa helmikuun jatkoa teille!

   Poista