maanantai 22. helmikuuta 2021

Hammashoitoa ja sukulaisia

Perjantaina oli Hilman hammashoitopäivä. Torstaina matkattiin Hilman kakkosomistajan luo, jotta Hilma oli perjantaiaamuna valmiina lähtemään hammaslääkäriin. Samalla Hilma pääsi tapaamaan veljeään,  muutakin kakkoslaumaansa. 

Hilman edellisestä hammaslääkärikäynnistä on useampi vuosi ja tiedossa oli, että taas joudutaan poistamaan hampaita. Mutta onneksi koirat pärjäävät hyvin miltei hampaattomina, suurempi riski seniorikoiralle on suu täynnä huonokuntoisia hampaita. Koska Hilmalla on ikää kohta 12 vuotta, hammaslääkäri halusi tarkistaa potilaan veriarvot ennen operaatiota. Veriarvot olivat kunnossa ja sydän kuunneltiin, joten samalla saatiin seniorille terveystarkastuskin. Hampaat röntgenkuvattiin ja tulos oli se, mikä oli odotettavissa: parodontiitin takia poistettiin 11 hammasta. Operaatio sujui hyvin, potilas sai tehokkaat kipulääkkeet ja kun kotiutettiin iltapäivällä, käveli autosta sisälle omin jaloin. Illalla ruokakin maistui, ja herkullista purkkiruokaa on luvassa koko seuraavan viikon ajan, kunnes tikatut ikenet kestävät taas kovempaa pureskeltavaa.


Lauantaina mentiin tapaamaan pikku-Iinestä, jota ei oltu nähty moneen kuukauteen. Iines on nyt puolivuotias ja kasvanut kovasti viime tapaamisesta, mutta leikit Saiman kanssa jatkuivat niin kuin taukoa ei olisi ollutkaan. Saimasta oli mukavaa, kun oli pitkästä aikaa mäyräkoirapentu leikkikaverina, ja nämä leikkikaverithan ovat myös pikkuserkuksia. Hilma ja Tuittu eivät leikkeihin osallistuneet vaan pysyivät sivummalla vauhdikkaasta nuorisosta. Samaan aikaan toisaalla Sylvi vietti aktiiviviikonloppua pystykorvien kanssa: pitkiä lenkkejä, hyvää seuraa ja vielä lauantaisaunakin. Sylvikin pääsee jossain vaiheessa hammashuoltoon, sitä odotellessa jatkuu jokailtainen hammaspesu. Sitä suosittelemme kaikille muillekin nelijalkaisille.

8 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että Hilma tokeni hammashoidosta nopeasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti Hilma toipui. Mutta huomattiin se, että kun vain purkkiruokaa söi, pääsi huomaamatta laihtumaan viikossa, vaikka muka reiluja annoksia tarjottiin. Nyt sitten palattiin normaaliin ruokintaan eli eiköhän se paino taas normalisoidu.

   Poista
 2. Hauskat kuvat hauskoista koiruuksista. Hyvä, että Hilma on saanut suunsa hoidetuksi kuntoon taas ja voi itsekin hyvin. Mukavaa helmikuun loppua ja aurinkoista maaliskuuta teidän laumalle!

  VastaaPoista
 3. Tuljpa sopivaan kohtaan tuo Hilman hammashoeto...niät meekäläesen hoetoo uatellen. Raahotti äetin mieltä ku se jännittää sitä meekäläesen hammashoetoo. Hieno homma että kaekki mänj hyvästi :)
  Ilosta männöö näkkyy olleen Saimalla ja Iineksellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne hampaat kannattaa hoitaa kuntoon. Sen jälkeen voi huoletta syödä herkkujakin.

   Poista
 4. Ihanaa kulla että Hilma pääsi tapaamaan veljiään ja hammashoito meni hyvin <3

  Hauskoja leikkejä näytti pikku-Iineksellä ja Saimalla olla! Tuota pikku-Iinestä katsoessa tuli mieleen muistot 8-viikkoisesta Otosta, kuinka pieni silloin oli. Ihana tuo cavalierikin tuossa kuvassa <3

  Iloista pian alkavaa kevättä <3

  Otto ja emäntä

  VastaaPoista
 5. Kiitos ja iloa teidänkin kevääseen!

  VastaaPoista