torstai 16. syyskuuta 2021

Viikonlopun suurlauma

Viikko sitten matkattiin etelään koiranhoitopestiin. Ensimmäinen pysähdyspaikka etelässä oli eläinlääkäriasema, missä Hilmaa tutkittiin toistuvien aamumahanpurujen ja lisääntyneen juomisen vuoksi. Vatsa ultrattiin, verta tutkittiin ja lopputuloksena aloitettiin lääkitys sappivaivoihin. Onneksi muutokset sapessa ovat vielä hyvin lieviä ja lääkityskin näyttäisi purevan. 

Anivarhain seuraavana aamuna talon ihmisväki ja yksi suursnautseri lähtivät reissuun ja me loput jäimme viettämään viikonloppua suurlaumana: kuusi mäyräkoiraa, yksi kääpiösnautseri ja yksi suursnautseri. 

Tällä porukalla viikonloppu kului nopeasti. Koirat viihtyivät pihalla ja kerran päivässä käytiin laumalenkillä. Sen lisäksi Saiman ja Ti-Ti -pennun kanssa käytiin kaupunkikävelyllä ja syömässä  joenrannassa jäätelöä - melkein kuin olisi ollut kesä ja loma.Lauantaina saatiin vielä toinenkin pentu kylään: pikku-Minni tuli leikkimään siksi aikaa, kun emäntänsä kävi naapuritallilla. Pennuilla oli vauhti päällä ja terävistä hampaista saivat muutkin välillä osuutensa. Minni oli varsinkin aluksi alakynnessä, mutta leikin jatkuessa sekin pääsi näyttämään kykynsä. 


Vaikka huushollissa oli useampia petejä, oli yksi selvästi muita mieluisampi ja siihen asettauduttiin porukalla. Onneksi pedissä oli myös vierasvaraa. Pedin oletettu omistaja eli suursnautseri tyytyi kohteliaana herrasmiehenä nukkumaan kovalla lattialla...
 

Sunnuntai-iltana palattiin kotiin. Vaikka porukassa viihdyttiin, oli laumaelämä selvästi normaalia uuvuttavampaa ja alkuviikko meni kaikilla toipuessa. Mutta seuraavaa reissua odotellaan jo.

3 kommenttia:

 1. Siinä on taas vietetty oikeaa koirien unelmaelämää! Upea lauma. Suloiset pennut.

  VastaaPoista
 2. Onneksi suursnautseri oli niin kohtelias, että antoi koko muun lauman lainata petiään! Suloisen näköisiä olette kaikki samassa sängyssä köllöttelijät. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, viisas suursnautseri ymmärsi heti, että kannattaa väistää kun mäyräkoiralauma alkaa lähestyä petiä.

   Poista