tiistai 5. lokakuuta 2021

Ratkottiin koirapakopeliä

Lauantaiaamuna hypättiin Sylvin ja Saiman kanssa junaan ja suunnattiin etelään. Tällä kertaa luvassa oli erikoisempaa ohjelmaa: mentäisiin ratkomaan koirapakopeliä

Sunnuntaina Team Saima suuntasi Nummelaan. Tämä siis oli ehdottomasti Saiman juttu; vaikka Sylvikin on noseworkiä kokeillut, niin Saima on nuuskijana ihan omaa luokkaansa. Saiman lisäksi tiimiimme kuului kolme ihmistä, joiden tehtävänä oli ratkoa vihjeet sitä mukaa, kun koira niitä löytää - ja tietenkin päästä pakohuoneesta sallitun ajan sisällä pois. 

Koska Saima on treenannut noseworkia eukalyptus-hydrolaatilla, tässä pakopelissä käytettiin hajuna eukaa, toinen mahdollisuus olisi ollut kongi. Kun koira ilmaisee hajupiilon, löytyy myös vihje, jolla ihmiset pääsevät pelissä eteenpäin. 

Saima oivalsi heti, mistä on kysymys, ja alkoi omalla rauhallisen varmalla tyylillään etsiä piiloja. Me ihmiset sitten seurasimme koiran etenemistä, etsimme vihjeet koiran osoittamista paikoista ja ennen kaikkea pähkäilimme tehtäviä. Tehtävät eivät olleet ihan helppoa, varsinkaan kun emme löytäneet yhtä vihjettä, vaikka Saima moneen kertaan kävi sitä ilmaisemassa. Olisi vaan pitänyt luottaa koiraan ja etsiä tarkemmin, eikä olettaa heti, että kyseessä oli virheilmaisu. Mutta kuinka ollakaan, Team Saima ratkaisi pakopelin hienosti 31 minuutissa! "Team Saima selvitti tehtävät huippuajalla ja taidolla. Jäätävän rauhallista ja taitavaa työtä. Oli kyllä koko tiimi iskussa, taitaa yhteistyö olla teillä kaikinpuolin hallussa" todettiin DOGescape-firman Facebook-sivulla.  
 
Koirapakopeli on kyllä mainio idea: nosework-harrastaja voi kokeilla jotain muutakin kuin treenejä ja kisoja, ja pakopeliporukkaan voi ottaa kavereita, jotka muuten eivät olisi koiraharrastuksissa mukana. Tiimissä kun tarvitaan tarkan kuonon lisäksi myös nokkelia päättelijöitä ja ennen kaikkea sujuvaa yhteistyötä. Team Saima ainakin  koukuttui heti ja aikoo testata seuraavaakin koirapakopeliä!  3 kommenttia:

 1. Wiima: Mainiota, Saima! Mäkin harrastan nuuskuttelua. Tommonen peli oliskin kähee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuskuttelu on mainio harrastus ja sopii mäyräkoirille(kin).

   Poista
 2. Todella hauska peli-idea! Ei olla tuollaisesta ennen kuultukaan! :)

  VastaaPoista