lauantai 19. joulukuuta 2015

Lukukoira Börjeä tapaamassa

Tänään hyppäsimme Sylvin kanssa bussiin, sitten metroon ja vielä kerran bussiin ja lopulta olimme perillä Tapiolan kirjastossa, lukukoira Börjen työpaikassa. Börjellä oli tänään vuoden viimeinen työpäivä, ja sen päätteeksi järjestimme Börjen omistajan Raisan kanssa treffit Börjelle, Sylville ja meille kaksijalkaisille.

Tapasimme kirjaston lastenosastolla, missä Börje oli juuri lopettelemassa lukuvastaanottoaan. Sieltä Börje kohteliaana isäntänä johdatti meidät back stage -alueelleen eli henkilökunnan kahvihuoneeseen. Kynnet vain rapisivat, kun lukukoirat marssivat peräkkäin pitkin kirjaston käytävää, ja aina välillä Börje kääntyi varmistamaan, että olihan Sylvi vielä mukana.

Iltapäivä kului mukavasti lukukoira-asioista (ja välillä myös kissoista) jutellessa ja koiria rapsutellessa. Raisa ja Börje ovat suomalaisen lukukoiratoiminnan pioneereja ja aktiiveja, joten puhumista riitti. Raisan laskelmien mukaan lukukoiria on Suomessa tällä hetkellä noin 280, eli nelijalkaisia lukemisen tukemisen ammattilaisia on jo todella monella paikkakunnalla ja monessa kirjastossa. Hieno homma!

Päivä alkoi jo hämärtää, ennen kuin olimme taas takaisin muun lomalauman luona. Pääkaupunkiseuturetki oli sen verran uuvuttava, että Sylvi vetäytyi heti sohvalle peittojen uumeniin - ja kylläpä nukuttikin ihanasti Börje-treffien jälkeen.

Kiitokset Raisalle ja Börjelle mukavasta iltapäivästä, näkemisiin taas ensi vuonna!

12 kommenttia:

 1. Olipas mukavaa, kun saitte tavata Börjen kanssa. Börje taitaa olla todellinen herrasmies.

  Hyvää joulua Sylville laumoineen toivottaa lukukoiraharjoittelija Aatu ja lauma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Börje on todellakin sympaattinen herrasmies. Ja erinomainen esikuva kaikille meille lukukoirille!
   Mukavaa joulua kollegalle ja laumalle!

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar19. joulukuuta 2015 klo 19.43

  Hienot kuvat upeista lukukoirista! Mukavaa joulun odottelua ja kaikkea hyvää teille. Kiitos, että ollaan saatu seurata teidän puuhianne, tokihan jatkatte ensi vuonakin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Toki jatkamme sekä lukukoirailua että bloggaamista :)
   Hyvää joulua teillekin!

   Poista
 3. Ihana lukukoirakaksikko <3

  VastaaPoista
 4. Tuppaavatko lukukoirat olemaan pienikokoisia, vai onko vain sattumaa, etten ole isokokoisiin lukukoiriin törmännyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lukukoirissa on sekä rotu- että monirotukirjoa. Isoista roduista tiedossa ainakin erilaisia noutajia, berninpaimenkoiria, pyreneittenpaimenkoira, afgaaninvinttikoira. Pienet koirat mahtuvat syliin ja tuolille, isoja taas voi halailla paremmin :)

   Poista
 5. Voi mikä ihana lukukoirapariskunta. Todella ootte soma kaksikko. On se ihan varmasti raskasta matkustaa tänne, kun kauas on pitkä matka. Mukavaa joulua Ossilasta.

  VastaaPoista
 6. Ootte kyl nättejä ja komeita, ja tiätty myäs viksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai, heh :) Mukavaa ja herkullista joulua teille ja laumallenne!

   Poista