lauantai 21. toukokuuta 2022

Vielä vähän koulukäyntejä

Näin toukokuussa on jo perinteenä tehdä lukukauden lopuksi muutama visiitti kouluihin. Koulukierros aloitettiin esikoulusta eli viime viikolla kävimme Sylvin kanssa Uppo-Nallen metsäeskarissa. Eskarilaiset olivat jo taitavia lukijoita ja ne lapsista, jotka eivät vielä osanneet lukea, näyttivät Sylville lempikirjoistaan kuvia ja kertoivat niistä. Metsäeskarilaisten kota kaminoineen ja lampaantaljoineen on niin kotoisa, että siellä olisi viihtynyt pitempäänkin!

Tällä viikolla käytiin Martti Ahtisaaren koulun pihatapahtumassa. Lukukoiran "rasti" oli onneksi sisätiloissa, ulkona oli sen verran kolea keli, että olisi voinut parin tunnin päivystyksen aikana alkaa paleltaa niin koiraa kuin omistajaakin. Sylvin luo oli lähes taukoamaton jono - tapahtumassa oli noin viisisataa oppilasta ja osalla vanhemmat vielä mukana, joten rapsuttajia todellakin riitti. Onneksi Sylvi on niin konkari, että jaksoi tämänkin työrupeaman oikein mallikkaasti ja ihan jokainen tervehtimään tullut lapsi ja vanhempi huomioitiin. Tapahtuman päätteeksi lukukoiralle tarjoiltiin vielä grillauspisteestä makkaraa, ja kun kotiin päästiin, loppuillan sohvalla peiton alla makoili oikein tyytyväinen mäyräkoira. 
4 kommenttia:

 1. Voi Sylvi, sinä olet varmasti jokaisen tenavan ja vanhempienkin lemmikki. Hienosti hoitelet hommasi aina. Kesälomalla sitten rentoudut ja pidät toisenlaista hauskaa. Akut latautuu taas syksyä varten. Haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaikka töissä on kivaa, täytyy välillä myös lomailla ja tehdä kaikkea muuta. Toivotaan hyviä retkikelejä!

   Poista
 2. Ohhoh... 500 erihajuista nenää ja käsiparia on aikamoinen työmaa! Meille on ollut ihan sopiva haaste jo 50 nenän tarkistaminen kouluvierailuilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hulinaa, mutta kyllä sitä aina yhden illan jaksaa. Kutsu kuulemma tulossa ensi keväänäkin...

   Poista