tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukoira Tuittu


Viikonloppuna saavuimme Etelä-Suomen lomaresidenssiimme, ja perinteinen joululaumamme on taas koossa parin viikon ajan. Cavalier Tuittu oli meitä juna-asemalla vastassa, ja siitä lähtien Tuittu ja Sylvi alias Majakka ja Perävaunu ovatkin olleet erottamattomat.


Tuittu on hyvn sopeutuvainen ja mukautuvainen otus; vaikka se normaalisti eleleekin saksanpaimenkoiran kanssa ja tekee niin kuin se käskee, ei ole mikään ongelma vaihtaa kaveria ja alkaa toimia mäyräkoiratyylillä. Pääasia on, että joku muu päättää, mitä tehdään. Jos Sylvi menee pihalle, Tuittu menee myös. Jos Sylvi hyppää nojatuoliin, Tuittu hyppää perässä. Jos Sylvi syö puruluuta, Tuittukin tahtoo oman luun. Ja puruluita syödään matolla vieretysten, totta kai.

Mutta metsässä Tuittu menee omia menojaan. Heti metsän reunassa siitä paljastuu todellinen metsäspanieli: kuono maassa ja häntä pystyssä viuhkana heiluen se juoksee ties minkä hajujen ja jälkien perässä. Ei pysy mäyräkoira samassa vauhdissa mukana. Mutta onneksi Tuittu tietää, että kaveria ei jätetä, ja palaa aina ylimääräisen jäljestyslenkin jälkeen sinne, missä Sylvi (ja muu lauma) on.Paitsi jäljestämisessä Tuittu päihittää mäyräkoirat myös kuorsaamisessa. Vaikka mäyräkoiralaumassammekin on yksi sangen lahjakas kuorsaaja, ei volyymit yllä läheskään cavalierin tasolle. Mutta onneksi me kaikki olemme lahjakkaita nukkumisessa...


Joillakuilla jouluperinteisiin kuuluu kinkku ja joulukuusi, meillä joulukoira Tuittu. Eikä hyvistä perinteistä kannata luopua - ainakaan jos Sylviltä kysytään.


12 kommenttia:

 1. Ikioma jouluinen koiraystävä on parasta, mitä koiralla voi olla näin joulun aikaan. Kuusista viis, mutta kinkusta emme silti halua luopua, vaikka meilläkin on koko joululoman ajan Ninni-serkku yhteisenä ystävänä.
  Hyvää joulunaikaa sinulle Sylvi! Ja hauskoja leikkejä joulukoiran kanssa!

  VastaaPoista
 2. Joo, hiano homma! Kyä meillekin olis tervetullut Joulukoira Tuittu tai Sylvi tai molemmat. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka tietää, mitä jouluyllätyksiä teille on vielä luvassa, Puhuripojat :)

   Poista
 3. Ihana Tuittu Sylvilla kaverilla. Mua ei äippä päästä koskaan irti, koska silloin lähtisin just viivana hajujen perään. Eikä kukaan uskalla veikata tulisinko takaisin. Kaveri olisi kyllä kiva! Mukavaa joulunaikaa! t. Eka

  VastaaPoista
 4. Ihanat Sylvi ja Tuittu!

  VastaaPoista
 5. Koirakamu on parhautta! Söpöjä olette molemmat.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, koirakaverit on parhaita, niitä ilman olisi aika tylsää.

   Poista
 6. Joolukoera oes mukava kaverj:) Kyllä ottasin tännehhii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jospa joku jouluyllätys saapuisi... Mukavaa joulua teille!

   Poista