sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Viikonloppuseuraa

Paukkupakkanen hyydytti sekä mäyräkoirat että omistajan: lenkkeillä ei voinut, vain pikaisesti ulos ja vielä nopeammin takaisin sisälle. Pakkasten takia jouduttiin perumaan yksi päiväkotiryhmän lukukoiratapaaminenkin: -30 oli liikaa sekä lapsille että koirille. Siinä missä muu lauma oli vain tyytyväinen, kun sai iltakaudet loikoilla sohvalla, Sylvi alkoi selvästi jo kyllästyä toimettomuuteen.  Onneksi viikonloppuna päästiin vihdoin sekä kunnon lenkeille että tapaamaan kavereita: porokoira Tilhiä ja mittelspitz Usvaa. 

Usva on Sylvin parhaita kavereita: ne ovat tunteneet pennusta asti, käyneet jo vuosia samassa tokoryhmässä treenaamassa ja tapaavat muutenkin lähes viikoittain. Usvan ja Sylvin tapaamiset ovat aina yhtä riemullisia ja äänekkäitä. Innosta kiljuva spitzi tarttuu ensimmäiseksi kiinni mäyräkoiran luppakorvasta ja kiskoo - korvan omistaja ei ole ihan yhtä ilahtunut tästä tervehtimistavasta. Eikä spitzin ääni yhtään vaimene, vaikka suu on täynnä mäyräkoiran korvaa...

Nuorempina Usva ja Sylvi olivat innokkaita leikkimään ja painimaan keskenään, samanpainoisina (vaikkakin hiukan erimallisina) ne olivatkin juuri sopivat leikkikaverit. Usva on edelleen leikkisä, mutta Sylvi näyttää joskus ajattelevan: "On tuo kaveri kiva, mutta aika lapsellinen...". Ajoittain kaverukset kuitenkin innostuvat painimaan - ja painin tuoksinassa Sylvi nielee aika tavalla Usvan karvoja, joita sitten jälkikäteen kakistelee kurkustaan. "On tuo kaveri kiva, mutta välillä vähän oksettava..."

Virtaa luppakorvalla ja pystykorvalla riittää: kun muut koirat vetäytyvät lenkin jälkeen lepäämään, Usva ja Sylvi ovat valmiita seuraavaan puuhaan. Kaverukset on siis helppo suostutella poseeraamaan, etenkin kun herkkupussi rapisee lupaavasti...


16 kommenttia:

 1. Suloiset kaverukset ja hienoja poseerauksia! Paksuturkkisissa kavereissa on juuri tuo "huono puoli", että leikkiessä heidän turkkiaan on sitten aina suu täynnä.

  VastaaPoista
 2. Hienosti malttaa kaverukset posseerata. Äet miettii mikähä nami mahtas olla tarpeeks hyvä että malttasin posseerata:)Meleko muhnakka turkki on kyllä Sylvin kaverilla. Mahtaa siinä olla toellaa suu täännä kaverija ku vähä aekoo paenija heettää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan niin ahneita, että melkein mikä vain herkku kelpaa poseerausnamiksi. Ja harjoitus tekee mestarin, tässäkin asiassa!

   Poista
 3. Ihanat kaverukset poseeraavat. Kyllä tuollainen leikkiminen ja painiminen olisi kivaa jos sen osaisi. Täällä on nyt kelit siedettävät. Vain muutama pakkasaste, joten äippäkin pitää tänään liikuntatunnin töistä. Päästään aikaisin ulos! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kelpaa täälläkin lenkkeillä: 30 astetta lämpimämpää kuin viikko sitten... Mukavia lenkkeilykelejä ja lenkkejä sinne teillekin!

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar25. tammikuuta 2016 klo 14.07

  Siinä on taas kuvat, joita jaksaa ihastella useampaankin kertaan. Kummatkin koirulit ovat keskittyneet sataprosenttisesti kuvauspalkkioon ;) Ja kyllä ovatkin tosi kauniit ja näyttävät kuvattavat. Terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkuihin kannattaa aina keskittyä :) Terveisiä teillekin!

   Poista
 5. Tuplasiävää katteltavaa. Muiskusii molemmille. Tota noin niin, jos joskus haluutte tuplareffeille, niin tääl olis kaks komeeta kaveria vapaana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetäänpä Puhuripojat mielessä, jos tuplatreffejä aletaan haikailla... ;)

   Poista
 6. Ihanat söpöliinit <3

  VastaaPoista
 7. Tosi hienot poseeraukset. Toivottavasti kuvauspalkkiot olivat yhtä hienot! Terkut Ossilasta. Oottepa te sitten kaikissa some-kanavissa hienosti esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkut olivat hyvät mutta aika vähäiset... :) Terveisiä Ossilaan!

   Poista
 8. Mäyräkoiran korvat vaan on niin vastustamattomat =D
  Olette kyllä herttaiset kaverukset. Ja kovilla pakkasilla kaverit on parasta ajankulua!

  PS: ehkä lähipäivinä kerromme blogissa, mitä olemme Sylviltä oppineet... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppakorvat ovat parhaat!
   Ja täytyypä pitää teidän blogia tarkasti silmällä...

   Poista