lauantai 2. helmikuuta 2019

Kokeiltiin doboa


Lukukoiratyön vastapainoksi Sylvi haluaa myös harrastuksia. Vuosien varrella ollaan tehty kaikenlaista: käyty tokossa, rallytokossa ja temppukursseillakin. Nyt sitten päätettiin kokeilla doboa, kun tuttu ohjaaja Suvi järjesti alkeiskurssin.


Dobo on melko uusi, suomalaisen Camilla Peuran kehittämä laji, jossa koira ja ohjaaja jumppaavat ja venyttelevät erilaisten välineiden kanssa. Liikkeet parantavat tasapainoa, notkeutta ja kehonhallintaa  sekä lisäävät lihaskuntoa. Dobossa on mukavaa myös se, että se on koiraharrastuslaji, jossa ei kilpailla!

Ainakin Sylvin mielestä uusien temppujen opettelu on ollut hauskaa. Tähän mennessä on harjoiteltu mm. dobopallon päällä pysymistä, tasapainotyynyn kiertoa etutassut tyynyllä, tasapainotyynylle peruuttamista sekä puolipallojen päällä seisomista. Venyttely ei ole ihan niin kiinnostavaa, mutta sekin menee, kun on nameja tarjolla.Dobo on koiralle sekä fyysistä että aivojumppaa, ja tunnin jälkeen jopa Sylviä väsyttää. Kun kotiin päästään, voi heti kaivautua peiton alle nukkumaan. Ja kyllä ohjaajakin dobon vaikutukset tuntee - viimeistään seuraavana päivänä...

(Kuvat: Suvi Pitkänen)

2 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar2. helmikuuta 2019 klo 16.55

  Oho, jopas on mielenkiintoinen juttu, tuo doboilu. Kaikkea ihminen keksii, kun sille päälle sattuu. Me uskotaan ettei ole mitään sellaista, jota Sylvi ei ottaisi haltuun. Fiksu likka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, dobo on mukavaa. Itse asiassa innostuttiin niin paljon, että mentiin heti perään jatkokurssille...

   Poista