perjantai 15. helmikuuta 2019

Lukuloikkia Savossa

Tammi-helmikuussa Sylvi pääsi mukaan Lukuloikkia Savossa -hankkeeseen ja tutustumaan Kuopion naapurikuntien koululaisiin. Sanataidekoulu Aapelin ja Kuopion kaupunginkirjaston yhteistiimi kävi viiden viikon aikana yhteensä seitsemällä paikkakunnalla.

Sylvi vieraili ykkösluokissa kertomassa lukukoirista ja lukukoiran työstä. Luokille luettiin ääneen Ponku, Peetu ja rikotun repun keissi -kirjaa, ja jännittävän tarinan innoittamana Sylvikin päätti ryhtyä etsiväkoiraksi. Oppilaat pääsivät ratkomaan koodiavaimen avulla Sylvin salakirjoitusta, ja lopuksi kaikille annettiin muistoksi luku- ja etsiväkoirapinssit.

(Kuva: Suvi Pitkänen)
Sanataidekoulu Aapelin Riikkamaria puolestaan laittoi sählymailat heilumaan ja piti draamavinkkausta nelosluokkalaisille. Vinkkaus rakentui Sählymestarit-kirjasarjan päähenkilön Vilpun ympärille, ja oppilaat pääsivät heti aluksi osallistumaan pukemalla vinkkaajan Vilpun hahmoon. Vinkkauksen aikana siirryttiin sujuvasti kirjasta toiseen ja samaan kokonaisuuteen saatiin yhdistettyä peräti kuusi kirjaa: Kahden perheen Ebba, Laulavat lenkkitossut, Tähtikissa, Kepler 62: Kutsu, Noitapeili sekä Sählymestarit: Jyrsijöiden haaste.


Lukuloikkakiertueen aikana käytiin Keiteleellä, Karttulassa, Maaningalla, Tervossa, Rautalammilla, Vesannolla sekä Suonenjoella ja tavattiin yhteensä lähes kolmesataa eka- ja nelosluokkalaista. Sylvi viihtyi luku- ja etsiväkoiran roolissa, vaikka reissupäivän jälkeen vähän väsyttikin. Lukulähettilään työ on vaan ihan parasta!

2 kommenttia:

  1. Aloin tässä miettiä, että eivätkö Hilma ja Tyyne ole lainkaan kiinnostuneita lukemisesta ja kirjoista? Sylvi on tosi aktiivinen likka! Ehtii olla mukana vaikka missä aktiviteeteissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilmaa ja Tyyneä ei tosiaan kirjat tai lukeminen hirveästi kiinnosta, kummastakaan ei olisi saanut koulutettua lukukoiraa. Saa nähdä miten käy sitten joskus, kun laumaan saapuu uusi jäsen: saako Sylvi opetettua sille lukukoiran mallia. Toivottavasti!

      Poista