maanantai 5. elokuuta 2019

Lähiretkeilyä ja geokätköilyä


Sunnuntaina suunnattiin mökkinaapureiden kanssa Pisalle. Pisan retkeä suunniteltiin jo kesäkuussa, mutta nyt vihdoin viimein päästiin porukalla liikkeelle. Ja kannatti odotella tähän asti: aurinko paistoi pitkästä aikaa eikä hyttysistä enää ollut harmia.

Tyyne jätettiin suosiolla mökille odottamaan, seniorista ei ole enää Pisan rinteitä ja kivikoita kulkemaan. Onneksi Tyyne ei pannut pahakseen sitä, että sai jäädä omaan petiinsä nukkumaan, päinvastoin. Ja Sylvi ja Hilma olivat sitäkin innokkaampia, kun pitkästä aikaa pääsivät patikoimaan. 
Pisan metsissä ja kallioilla kelpasi taas kulkea. Tällä kertaa ei menty Pisan kierrosta vaan käveltiin Pirunkellarille ja takaisin, joten maisemia tuli katsottua vähän eri suunnasta kuin normaalisti. Näkötornin huipulla tuuli aika tavalla; huimapäät kiipesivät katsomaan maisemia, ei niin huimapäinen jäi suosiolla maan pinnalle koirien seuraksi.


Mökkinaapureiden opastuksella päästiin myös tutustumaan geokätköilyyn. Pisan reitin läheisyydessä oli useampikin kätkö, ja niitä etsiessä jouduttiin vähän poikkeamaan poluilta varvikkoon. Yksi kätkö jäi harmittavasti löytymättä, vaikka sitä kolmen ihmisen ja kahden koiran voimin etsittiin - mutta sehän on vain hyvä syy palata tällä(kin) porukalla Pisalle uudelleen.4 kommenttia:

 1. Oi että, kyä olitteki hulpeissa maisemissa retkeilemässä. Joo. Mekin keokätöillään. Hauska harraste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geokätköilyä voisi tosiaan kokeilla toistekin, ainakin yhtä hienoissa maisemissa.

   Poista
 2. Kyllä vaan Suomi on kaunis maa! Upeita patikointireittejä riittää kaikille. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja reittejä tosiaan riittää! Toivotaan siis mukavia patikointikelejä syksyllekin.

   Poista