maanantai 26. elokuuta 2019

Paluu kaupunkiinPuoli vuotta vuorotteluvapaalla hurahti nopeasti ja mukavasti, ja kuten suunnitelmissa olikin, laumamme oleili mökillä niin paljon kuin mahdollista. Kesällä kaupungissa käytiin vain kääntymässä ja hoitelemassa asioita.

Tyyneä kaupunkiin paluu selvästi harmitti: nyt täytyy taas kulkea hihnassa ja joka päivä viedään vähän pitemmälle lenkillekin, maalla kun sai kulkea tai olla kulkematta ihan niin kuin halusi. Toisaalta kotona on se kaikkein mukavin ja pehmein peti ja myös suosikkikarhu, jonka vieressä nukuttaa erityisen hyvin.

Hilmalle on ihan sama, missä ollaan. Mökillä on toki mukavaa oleilla pihalla ja seurata, mitä tapahtuu, mutta ihan yhtä hyvin Hilma viihtyy kaupunkiluolassaan sohvalla viltin alla. Hilma myös arvostaa sitä, että pääsee pinkomaan Puijolle - vihdoinkin kunnon mäkitreeniä.

Sylvi on porukan tyytyväisin, kun palattiin taas kaupunkiin ja arkirytmiin. Kunnon lenkkejä, metsäretkiä, koirakavereita, tokoa ja doboa - kun vielä työtkin alkaisivat vihdoin viimein, niin muuta ei enää kaipaisikaan. Sylvi sai jo vähän esimakua töihin paluusta, kun pääsi viime perjantaina kirjastolle ja pariksi tunniksi mukaan kirjaston esittelypisteelle torille. Lukuvastaanotot alkavat tämän viikon lopulla, sitä vielä pitää hetki malttaa odottaa. Perjantaina Sylviä odottaa myös eräs hiukan erikoisempi edustustehtävä kirjastolla; näin työsyksy taas pyörähtää käyntiin.


(Kuvat: Suvi Pitkänen)

4 kommenttia:

 1. A-p-u-a, me ei kestetä, ku te ootte niin vauhikkaan sulosii!

  VastaaPoista
 2. Sylvi on ollut jo niin monessa mukana, että vähän jännittää, mikä vielä voi olla Sylvin mittapuulla "erikoisempi edustustehtävä"! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kerrotaan kyllä, kunhan perjantaista kunnialla selvitään.

   Poista