tiistai 17. syyskuuta 2019

Kahdeksan parran viikonloppu


Viikonloppu vietettiin sangen parrakkaissa merkeissä suursnautseri-kääpiösnautseri-kääpiömäyräkoira-kaniinimäyräkoiralaumassa. Sylvin ja Hilman kakkosomistaja lähti reissuun, joten me viihdytimme laumaa perjantaista sunnuntaihin.

Voisi kuvitella, että kahdeksan parran porukassa olisi aikamoinen kaaos, mutta hämmästyttävän nopeasti kaikki taas sopeutuivat laajennettuun laumaan. Sylvi, Hilma ja Tyyne muistivat heti, missä niiden omat paikat ovat ruoka-aikaan ja missä järjestyksessä tarjoilu pelaa. Samoin laumalenkillä jokainen tiesi oman paikkansa eikä hihnojakaan saatu solmuun (varmuuden vuoksi tosin lenkkeiltiin kahdessa erässä). Sohvalla vallitsi sopu ja yksi parratonkin mahtui sekaan.

Suursnautsereilla on ihan oma sielunelämänsä ja huumorintajunsa. Nuorempi musta haki ominpäin lehtipinosta Riiseni-lehden ja asetteli sen sängyn päälle odottamaan lukijaa - ehkä se halusi vihjaista koiranhoitajalle, että kannattaisi vähän paremminkin tutustua rotuun. Vanhempi suursnautseri puolestaan yritti lauantaiaamuna tulla herättämään jo aamuseitsemältä ja kun sille ilmoitettiin, että vielä ei ole aamiaisaika, se vastasi kumealla bassolla: "HÖH!" ja rymisteli takaisin sohvalle nukkumaan.


Sunnuntaina matkattiin Sylvin kanssa kotiin, ja Tyyne ja Hilma jäivät vielä joksikin aikaa lomailemaan Etelä-Suomeen. Mutta ei Sylvikään ehdi kauan kotona oleilla, heti alkuviikosta se pääsee kyläilemään pystykorvien luokse, kun omistaja lähtee työmatkalle. Ja pystykorvien luona on aina tarjolla monenlaista toimintaa, Sylvi arvostaa!

4 kommenttia:

  1. Upea lauma! Suursnautserit kuulostavat hauskoilta kavereilta. :D

    VastaaPoista
  2. No jo on kommee rivi partoja :) Nuo isot kaverit on tosj isoja! Vae näätästääkö sevuan ku muut on niin pienijä? Kommee porukka jokatappaaksessa :)

    VastaaPoista
  3. Hauska kuva, ihan kuin olisi vanhemmat pentujensa kanssa. :D

    VastaaPoista