sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Shanghailaiset vieraat tapasivat lukukoiran

Tämän syksyn työt alkoivat kansainvälisissä merkeissä. Sylvi pääsi nimittäin edustamaan ihan virallisesti: Kuopiossa vierailulla olevan Shanghai Pundongin delegaation ohjelmassa oli tapaaminen lukukoiran kanssa. Vieraat olivat Kuopiossa tutustumassa kirjaston eri toimintamuotoihin, joten myös Sylvi haluttiin paikalle, ja sehän oli lukukoiralle suuri kunnia.

Shanghailaisille kerrottiin lukukoiratoiminnasta sekä lukukoiran kouluttamisesta ja työnkuvasta. Vieraat kuuntelivat kiinnostuneina ja kyselivät kaikenlaista. Turhan tärkeitä tai virallisia ei oltu, vaan yksi herroista jopa kaappasi Sylvin syliinsä ja alkoi lukea sille kiinankielistä lastenkirjaa. Ja Sylvi tietysti palkitsi lukijan nuolaisemalla tämän poskea.


Näissä hiukan erikoisemmissa tunnelmissa alkoivat lukukoiran työt tänä syksynä. Sylvin mielestä oli tietenkin ihanaa päästä pitkästä aikaa kirjastolle ja hommiin. Kyllä lukukoiran työ on ihan parasta!

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että shanghailaisetkin ottivat lukukoiran avosylein vastaan. Onneksi Sylvi osaa kuunnella kiinaakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraat olivat onneksi hyvin rentoja, eivätkä koiraakaan ihmetelleet. Eikä haitannut, vaikka mustiin housuihin saattoi jäädä muutama koirankarva muistoksi.

   Poista
 2. Mahtavaa Sylvi! Viet upeasti lukukoirasanomaa Kiinaan saakka.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä sielläkin olisi muutamalle lukukoiralle hommia, luulemme.

   Poista