tiistai 24. syyskuuta 2019

Retkeiltiin Pyhä-Häkin ikimetsissä


Retkitiimi mäyräkoirat ja pystykorvat lähti taas viikonloppuna liikkeelle, tällä kertaa suunnattiin Pyhä-Häkin kansallispuistoon. Kotajärven polku (6,5 km) vei kulkijat todella hienoon aarniometsään, jossa ihailtavaa ja ihmeteltävää riitti: jyhkeitä ikihonkia, palokoroja, keloja ja liekoja. Ihan oikeaa metsää!
Kansallispuiston kuuluisuus on nyttemmin jo kelottunut Vanha iso puu, jolla on ympärysmittaa peräti 288 cm. Uusi iso puu, joka edelleen kasvaa, on sekin jo 378-vuotias petäjävanhus. Aikamoisia puita.


Reitin loppupuolella kuljettiin suolla. Syksyn värit eivät olleet vielä parhaimmillaan, mutta siitä huolimatta suomaisema oli hieno. Ja pitkospuilla kävely ilahduttaa aina. Tiimin nuorin ei tosin pitkospuita arvostanut vaan sukelteli välillä kuono edellä suohon. Miksi suotta pitää käpäliä kuivina, kun sen sijaan voi räiskyttää suovettä muidenkin päälle.
Vaikka poluilla olikin paikoin kivia ja juurakoita, maasto oli niin helppokulkuista, että seniori-Tyynekin pysyi hyvin vauhdissa mukana. Pikku porokoiralle puolestaan tämä oli ensimmäinen kansallispuistoretki, ja se oli niin innoissaan, että tuskin nahoissan pysyi. Oli niin paljon kaikkea jännittävää, ettei fleksi meinannut mitenkään riittää... Ihme kyllä hihnat menivät säntäilyissä vain muutaman kerran solmuun. Reitin loppupuolella onnistuttiin jopa saaman koko lauma yhteiskuvaan. Hilmaa ei kuvassa näy, koska se lomailee edelleen Etelä-Suomessa. Saatiin siis kerrankin pitää kunnon kahvitauko ilman kaniinimäyräkoiran taholta kuuluvaa paheksuntaa ja hoputusta. Hämmentävää.6 kommenttia:

 1. Mitähän kaikkea 378-vuotias petäjävanhus onkaan nähnyt ja kokenut! Uskomatonta, että puut voivat elää noin pitkän elämän.
  Teillä on aina upeita patikointeja todella hienoissa paikoissa. Kivaa, että päästään näin blogin kautta nauttimaan niistä. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hienoja puuvanhuksia! Ei tuollaisia monessa paikassa näe.

   Poista
 2. Kerrankin retkikohde, jossa mekin ollaan käyty! :) Meidän retkestä tosin on jo useampi vuosi aikaa ja me saatiin kokea myös teltassa nukkumisen jännitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä porukka teltassa voisi olla todella jännittävää ja tiivis tunnelma - etenkin, jos sattuisi olemaan kostea keli...

   Poista