tiistai 31. joulukuuta 2019

Välipäivien lukumaraton

Koska lomalla on ollut aikaa lukea, osallistuimme Lukeva peikko -blogin  emännöimään välipäivien lukumaratoniin. Tällä kertaa emme lukeneet lastenkirjoja, nyt ollaan molemmat lomalla lukukoirahommista.


Aloitimme perjantaiaamuna Stephen Boothin dekkarilla Kuolon paikka. Olemme aloittaneet Peak District-sarjan lukemisen jo kesällä, Kuolon paikka on sarjan kuudes osa. Tiesimme siis mitä odottaa: laadukasta, sujuvasti kirjoitettua jännitystä Peak Districtin karun jylhissä maisemissa. Kaikin puolin mainio brittidekkari.


Dekkarin jälkeen vuorossa oli hyvin toisentyyppinen kirja: Fredrik Backmanin Mummo sanoo hei ja anteeksi. Kirja on tarina mummoista, lapsista, erilaisuudesta, ystävyydestä sekä supervoimista; ei ihan yhtä hyvä kuin tekijän aiemmat kirjat, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen.
Luimme kirjan e-kirjana; näin reissussa ihan näppärää kun ei tarvitse raahata isoa kirjapinoa mukana vaan voi hyödyntää kirjaston e-kokoelmaa. Ja kun kirja eteni, todettiin, että itse asiassa iPad taisikin olla juuri oikea lukualusta tälle kirjalle...


Poikkeus vahvistaa säännön eli yksi lastenkirja kuitenkin otettiin maratoniin mukaan: Tuutikki Tolosen Mörkövahti. Jostain syystä tämä kirja on jäänyt lukematta, nyt korjattiin tilanne ja kuunneltiin se äänikirjana. Mainio kirja, joka loppui niin koukuttavasti, että pitää kuunnella seuraava osa vielä tämän loman aikana.

Maratonin lopuksi palattiin taas paperisen kirjan - ja varsinaisen tiiliskiven - pariin. Murakamista riittääkin seuraa vielä muutamaksi päiväksi...

Lukumaratonin saldo oli siis tällä kertaa:
Stephen Booth: Kuolon paikka (430 s.)
Fredrik Backman: Mummo sanoo hei ja anteeksi (461 s.)
Tuutikki Tolonen: Mörkövahti (303 s., e-äänikirja)
ja alkumetrit Haruki Murakamin kirjasta Tanssi tanssi tanssi.

Kiitokset Lukevalle peikolle maratonin järjestämisestä, ensi vuonna taas uudet kirjat ja uudet lukuhaasteet!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti