sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Pieni marrasretki

Monet ovat kehuneet Vedenjakajan reitistöä, joten lauantaina mekin suuntasimme sinne. Reiteissä oli valinnanvaraa, me valitsimme Iso-Parran luontopolun, mikäs sopisikaan paremmin parrakkaille mäyräkoirille. 

Iso-Parran luontopolku (9 km) kiertää Salvosen järven ympäri. Reitin alku kulki hiekkatietä ja esteetöntä luontopolkua pitkin reilun kilometrin, sen jälkeen kuljettiin suon laitaa ja noustiin Salvosen mäelle, mistä avautui vähän näköalaakin. Mäen laella olevan kodan terassilla nautittiin päiväkahvit ja jatkettiin taas matkaa.

Reitin varrella oli uudempaa ja vanhempaa metsää, lammenrantaa, harjua, kangasrämettä ja kivisiä polunpätkiä. Marraskuinen järvi loi omanlaisensa, pysähtyneen tunnelman, suopursut tuoksuivat. Pilvinen, harmaa sää sopi hyvin marrasretkeen.


Vedenjakajareitistö oli kaiken kaikkiaan mukava uusi tuttavuus. Reittikartasta löytyi tämän luontopolun lisäksi monta kiinnostavaa kohdetta, tänne palataan vielä.8 kommenttia:

 1. Wau miten upeat maisemat! 9km lenkki onnistuis Palvelijattareltakin, jos ei ole isoja mäkiä kiivettävänä. Ei me kuitenkaan mihinkään kotinurkilta lähdetä, kun ei enää ole ajokorttia eikä autoakaan. Hurjan kivaa seurata teidän retkiänne!

  VastaaPoista
 2. Saima on niin polleana ensimmäisessä kuvassa. :D
  Jotenkin, kun on tottunut, että kolmas koira kuvissanne on Tyyne, niin tuntuu kuin Sylvissä olisi Tyynen näköä nykyisin... :)
  Hienoja maisemakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla, että iän myötä haalistuva Sylvi alkaa vähän saada Tyynen ilmettä. Ja tuntuu, että haalistumisen huomaa nyt entistä selvemmin, kun Saima on niin syvänpunainen. Vaikka eihän Sylvi ole vielä edes seniori mäyräkoirien mittapuun mukaan!

   Poista
 3. Mukavan kuuloinen retki ja reitti - ja mainiot koirakuvat!

  VastaaPoista
 4. Työ sitä löövvättä aena nuo hienot paekat ja kommeet maesemat! Kyllä on ollunna mukava reessu tassutella tuola :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikulmillakin on hienoja metsiä ja reittejä, mutta välillä on mukava suunnistaa ihan uusiin maastoihin.

   Poista