keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Tervausta ja patikointia

Lähes helteisen päivän kunniaksi tehtiin päivävisiitti mökille. Reissun varsinainen syy oli se, että vene piti saada tervattua, ja samalla käytiin vähän Pisalla reippailemassa. Lämpimästä kelistä johtuen patikointiosuus suoritettiin jo menomatkalla eli aamupäivällä, kun aurinko ei vielä porottanut ihan niin kuumasti. Mutta siitä huolimatta oli ihan riittävän lämmintä varsinkin Pisan kierron loppupäässä, kun kavuttiin Pisan mäkeä ylös... Onneksi matkan varrella oli puroja ja lammikoita, joista koirat pystyivät juomaan ja halukkaat kastautumaankin.


Neljän tunnin patikointi lämpimässä kelissä oli koirille ihan riittävä lenkki: kun mökille päästiin, ne eivät hirveästi enää jaksaneet touhuta. Vene saatiin tervattua ilman lämpöhalvausta, ja laaduntarkkailija kävi vielä tutkimassa ja hyväksymässä työn laadun. Vasta tervatun veneen tuoksu on kyllä ihan parhaita kevään tuoksuja! Seuraavalla mökkireissulla on vuorossa veneen sisäpuolen tervaus, ja sitten vene onkin valmiina kesää varten. Ja kesä on jo ihan nurkan takana!


4 kommenttia:

 1. Nyt on kuomat piässynnä tuas kommeelle maesemille käppäelemmään :) Johan tuota unj maestuu tuommosen lenkin jäläkeen.
  Venneenterva seon jiänynnä meekäläeseltä vielä haestelemata. Ee niät oo vettä eekä venettäkkää lähimaenkaa.

  VastaaPoista
 2. Patikointia, mökkeilyä ja ojissa virkistäytymistä, kuulostaa oikein kivalta päivältä!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan hiano päivä, retkineen ja tervantuaksuineen, Sylvi ja siskot.

  VastaaPoista
 4. Mukavan vaihtelevan näköinen ulkoilumaasto. :) Hyvä, että vene on pian taas valmis kesään!

  VastaaPoista